LockMe

    LockMe

    Oficjalny profil administratorów Lockme. Uwaga! Nie zawsze będziemy w stanie odpisać szybko na wiadomości na portalu. W pilnych sprawach prosimy o skorzysta... [więcej]

    Odwiedzone pokoje:
    454

    Planowane pokoje:
    0

    Poziom:
    Przewodnik

    Punkty:
    616

    300
    616 pkt
    999
    Śladami Harry'ego
    Śladami Harry'ego

    A znasz już wszystkie zaklęcia?

    16.01.2023 | data wizyty: 16.12.2022

    Opinia Lockme

    Na wstępie trzeba powiedzieć że jest to pokój dla każdego. Świetnie odnajdą się tutaj zarówno osoby starsze jak i dzieci. Dodatkowo jeśli ktoś jest fanem pewnego znanego młodego czarodzieja to znajdzie tutaj pełno nawiązań i smaczków z książek czy filmów.

    Zagadkowo pokój jest prosty i przyjemny. Kolejność rozwiązywania zagadek jest liniowa dzięki czemu drużyny poczatkujące świetnie się tutaj odnajdą. Wystrój w pełni zadowoli tych którzy się znają na magii, oraz dobrze znają cały życiorys głównej postaci. Pokój fabularnie zabiera nas w podróż śladami historii Harrego, dzięki czemu będziecie mieć okazję odwiedzić kilka najważniejszych miejsc z jego życia.

    Jest to pozycja obowiązkowa dla każdego fana magii i czarodziei. Jednak jeśli nie znasz na pamięć wszystkich książek z serii też spokojnie możesz odwiedzić ten pokój. Nie wymaga on znajomości fabuły.

    Podsumowując. Lubisz Harrego - idź do tego pokoju. Nie znasz Harrego - idź do tego pokoju :)

    Poziom trudności: Łatwy

    Jaskinia Mistrza Shinobi
    Jaskinia Mistrza Shinobi

    Ostateczna próba

    12.01.2023 | data wizyty: 10.12.2022

    Opinia Lockme

    Pokój dedykowany jest doświadczonym graczom i takim grupom właśnie polecamy wizytę. Wszystko przez wzgląd na zagadki, które wymagają miejscami nieszablonowego myślenia i nie są oczywiste. Nie mówiąc już o tym, że wymagają one w dużej mierze ścisłej współpracy między graczami i jest ich sporo jak na 60 minut.

    W kwestii wystroju jest to chyba najlepsza dotychczasowa pozycja w MM. Jest dopasowany do klimatu pokoju, przez co nie wyrzuca graczy z rytmu i pozwala wczuć się w misję, którą mamy do wykonania.

    Poziom trudności: Trudny

    Serce Ozyrysa
    Serce Ozyrysa

    Serce Ozyrysa w sercu Nowej Huty

    12.01.2023 | data wizyty: 10.12.2022

    Opinia Lockme

    Praktycznie każdy nieco bardziej doświadczony gracz był już w przynajmniej jednym pokoju, którego główną tematyką jest starożytny Egipt. W przypadku tego pokoju możemy jednak mówić o zupełnie nowej formy, w jakiej zaprezentowano ten motyw przewodni.
    Współpraca jest tutaj czymś zupełnie kluczowym - to bardzo ważny element całej gry, a bez komunikacji daleko nie zajdziecie. Jeżeli w którejś grupie to szwankuje, będzie to bardzo dobry trening umiejętności. A trenować można nie tylko komunikację, ale i pozostałe elementy składowe wszelkich wizyt w escape roomach. Również lekki wysiłek fizyczny nikogo nie ominie, dlatego przyda się tu nastawienie na kompleksowe działanie.

    Pokój jest intuicyjny, a zadań do wykonania jest naprawdę sporo. Nikt nie powinien się nudzić, ponieważ są tak różnorodne, że nawet najbardziej wymagający znajdą zagadkę, która sprawia im frajdę i zapadnie w pamięć. Nie inaczej jest w naszym przypadku - jedna zagadek szczególnie utkwiła nam w głowach i myślimy o niej ciepło nawet po czasie.

    Wyjątkowo zachęcamy do przyjścia tutaj w większej grupie, bo teamy 2-osobowe mogłyby się nie wyrobić. Nie jest to oczywiście reguła, ale - jak już wspomnieliśmy - tutaj jest co robić i przyda się każda para rąk do pomocy, choć sami z zasady jesteśmy zwolennikami chodzenia do pokoi w mniejszych grupach.

    Chcemy też uspokoić wszystkich, którzy boją się o kwestie dojazdu komunikacją miejską (bo wiemy, że sporo jest takich obaw i sami je z początku mieliśmy). Nie ma z nim najmniejszego problemu, a z centrum jeżdżą bezpośrednie tramwaje.

    To wyjątkowy pokój na mapie Krakowa i mimo odległości od centrum polecamy nie omijać go i brać pod uwagę podczas planowania podróży do tego miasta w celu turystyki escape roomowej.

    Poziom trudności: Średni

    Operacja: Prezentowy Zrzut
    Operacja: Prezentowy Zrzut

    Pokój (nie)tylko dla grzecznych dzieci

    12.01.2023 | data wizyty: 10.12.2022

    Opinia Lockme

    Sam fakt, że jest to pokój sezonowy sprawia, że chce się go odwiedzić, ponieważ nie wiadomo, ile trzeba będzie czekać na kolejną taką okazję. Jest odpowiedni do gry z młodszymi dziećmi, co czyni go dobrą opcją na przedświąteczne popołudnie. Oczywiście po świętach też można przyjść, jeżeli funkcjonuje!

    Klimat można określić jako świąteczny, a wraz z nim wiąże się kilka innych, nieodłącznych określeń: domowy, ciepły, radosny, zabawny, pełen atrybutów związanych z przedświąteczną atmosferą. Jeżeli dla kogoś w życiu codziennym ważny jest klimat świąt, nie będzie zawiedziony.
    Zadań nie jest znowu tak mało. Wszystkie są jednak proste, zachowane w klimacie i kreatywnie zajmują czas graczom.

    Poziom trudności: Średni

    Odpowiedź firmy Gamescape Kraków
    Dziękujemy za Waszą wizytę w naszym świątecznym pokoju!
    Jest on dostępny również po świętach - do 14 lutego można jeszcze wspomóc Rudolfa i Świętego Mikołaja:)

    Pozdrawiam,
    Aleksandra z Gamescape
    Anatomia Zbrodni 2
    Anatomia Zbrodni 2

    Profil mordercy

    12.01.2023 | data wizyty: 10.12.2022

    Opinia Lockme

    Można powiedzieć, że przedstawiona w tym pokoju historia wraz z całym inwentarzem w postaci zagadek to ukłon w stronę klasyków, a pokój nieśmiało łączy kłódki z nieco bardziej nowoczesnymi rozwiązaniami. Dzięki temu większa szansa, że sposób, w jaki zrealizowano łamigłówki, przemówi do większej liczby odbiorców.

    Pokój jest mroczny, jednak w żadnym wypadku nie nazwalibyśmy go strasznym. Ci najbardziej bojaźliwi mogą wzdrygnąć się parę razy, jednak nie na tyle, aby sparaliżował ich strach. Można dzięki temu w pełni skupić się na zagadkach. Warto się również uważnie rozglądać - nie tylko celem sprawdzenia umiejętności szukania, ale przede wszystkim zbierania danych, co w przypadku tego pokoju może się szczególnie przydać.

    Poziom trudności: Łatwy

    Odpowiedź firmy Gamescape Kraków
    Dziękujemy za Waszą wizytę w Anatomii Zbrodni 2!
    Naszym celem nie jest przyprawienie graczy o zawał, a wywołanie odrobiny gęsiej skórki - taki poziom napięcia wydaje się w sam raz :)

    Pozdrawiam,
    Aleksandra z Gamescape
    Protokół C.H.I.M.E.R.A.
    Protokół C.H.I.M.E.R.A.

    Misja w galerii sztuki

    12.01.2023 | data wizyty: 10.12.2022

    Opinia Lockme

    Tu naprawdę można poczuć się jak w filmie akcji - gra zaczyna się niewinnie (wręcz może się wydawać, że za bardzo nic tutaj nie ma), ale z każdą rozwiązaną zagadką odkrywa swoje kolejne tajemnice i napędza poczucie walki z czasem. Bardzo pomysłowo wykorzystano tutaj przestrzeń, która zaskakuje. Futurystycznego szyku i poczucia misji dodają zastosowane elementy technologii - to coś nowego i ciekawego, jednak w dalszym ciągu na pierwszym planie są tutaj zagadki. A te są w naszej ocenie naprawdę proste. Dopracowano tu również warstwę fabularną (choć skupienie na niej nie jest kluczowe). Przyda się lekka sprawność fizyczna.

    Poziom trudności: Łatwy

    Odpowiedź firmy Gamescape Kraków
    Dziękujemy za Waszą wizytę w Protokole C.H.I.M.E.R.A!
    Pokój ten z każdą rozwiązaną zagadką odkrywa nowe tajemnice i prowadzi gracza przez skrupulatnie przemyślaną fabułę.

    Pozdrawiam,
    Aleksandra z Gamescape
    Klątwa Smoka
    Klątwa Smoka

    Wśród zodiaków i orientu

    12.01.2023 | data wizyty: 10.12.2022

    Opinia Lockme

    Na ten moment jest to najnowsza pozycja, jaką oferuje Gamescape. Trzeba przyznać, że tematyka orientalna jest bardzo oryginalna, co może wpłynąć na ciekawość graczy, którzy będą chcieli się tutaj wybrać. Klimat Dalekiego Wschodu jest tu wyczuwalny i zachowany w każdym etapie gry.

    Scenariusz jest logicznie poukładany - od razu wiadomo, czego trzeba szukać. Gorzej, jak którejś grupie słabo idzie szukanie samo w sobie - na przykład u nas :) Niemniej jednak czasu na wykonanie zadań jest sporo, więc kilka minut przeznaczonych na szukanie nie stanowi problemu. A zagadki? Jest ich wiele i są z naprawdę wielu dziedzin.

    Wystrój jest ciekawą sprawą - momentami kolorowy i dynamiczny, czasami mocno surowy, co wpływa na różnorodność rozgrywki. Wszystkie zakamarki wpisują się jednak w orientalny vibe.

    Bardzo ciekawa oprawa “okołorozrywkowa” z indywidualnym podejściem do każdego gracza.

    Poziom trudności: Średni

    Odpowiedź firmy Gamescape Kraków
    Dziękujemy za Waszą wizytę w Klątwie Smoka!
    Jesteśmy bardzo dumni z tego jak ten pokój ostatecznie wygląda - cieszymy się, że dopracowane szczegóły i cała oprawa jest stale doceniana!

    Pozdrawiam,
    Aleksandra z Gamescape
    Skrzynie Umarlaków
    Skrzynie Umarlaków

    Otwórzmy skrzynie

    12.01.2023 | data wizyty: 10.12.2022

    Opinia Lockme

    Wbrew pozorom nie jest to najłatwiejszy pokój familijny. Owszem, jest przyjazny dzieciom i będą one mogły z pewnością wykazać się sprytem, jednak pomoc dorosłych z doświadczeniem będzie naprawdę przydatna. Klimat to dżungla pomieszana nieco z piratami i wszelkimi motywami pobocznymi, typowymi dla korsarzy. Sumarycznie zagadek nie ma dużo, są jednak dość rozbudowane i wymagają rozwiązywania etapami. Pokój wymusza zaangażowanie w szukanie i niezbędne w tym wszystkim będzie skupienie.

    Powierzchniowo nieduży, dlatego warto wybrać się tutaj w mniejszej grupie, która w naszej ocenie liczy maksymalnie 3 osoby. Jeżeli ktoś był już w pokoju, który znajdował się w jego miejscu, może zauważyć niektóre elementy wystroju, które brały w nim udział - zagadki są jednak inne.

    Poziom trudności: Średni

    Odpowiedź firmy Gamescape Kraków
    Dziękujemy za Waszą wizytę w Skrzyniach Umarlaków!

    Pokój w standardowej wersji faktycznie nie jest najłatwiejszy - jednak ze względu na przyjazną dzieciom fabułę mamy możliwość ułatwienia nieco zagadek, kiedy w grupie znajdują się mali korsarze;)

    Pozdrawiam,
    Aleksandra z Gamescape
    Zaklęte Amulety
    Zaklęte Amulety

    Światło nadziei w czasach mroku

    12.01.2023 | data wizyty: 10.12.2022

    Opinia Lockme

    W tym pokoju zdecydowanie jest co robić. Spora ilość nieliniowych zagadek sprawia, że warto wybrać ten pokój, kiedy ma się już choć kilka z nich na koncie - może nie od razu sto, ale z pięć z pewnością się przyda. Większość nie jest trudna, aczkolwiek mogą zdarzyć się i takie, przy których zatrzymacie się na dłużej.

    Choć scenariusz przewidziany jest dla grup aż do 8 osób, według nas idealny będzie dla 3, maksymalnie 4 - nikt wówczas nie będzie nikomu deptał po nogach, a i zagadek starczy wtedy dla każdego. Pokój powinien zadowolić zarówno fanów kłódek, jak i elektroniki, bo zagadki są mieszanką obu tych typów rozwiązań.

    W pokoju jest mimo wszystko trochę ciemnawo - choć nie na tyle, aby przeszkadzało to za specjalnie w zagadkach. To wyważona ciemność, a w zasadzie przygaszone światło, które znacznie wpływa na tajemniczy klimat panujący w pokoju. Jest lekko mrocznie, ale w baśniowym kontekście - zdecydowanie nie strasznym.

    Poziom trudności: Średni

    Odpowiedź firmy Gamescape Kraków
    Dziękujemy za Waszą wizytę w Zaklętych Amuletach!

    Z doświadczenia wiemy, że ten pokój jest w stanie zagiąć nawet osiem głów, jeżeli są nieco mniej doświadczone, ale faktycznie - im więcej praktyki tym mniej osób potrzeba do uratowania magicznego świata:)

    Pozdrawiam,
    Aleksandra z Gamescape
    Potworne Miasteczko
    Potworne Miasteczko

    Pozdrawiamy Pana Burmistrza!

    02.11.2022 | data wizyty: 30.10.2022

    Opinia Lockme

    Ten pokój to kolejna produkcja firmy Fox O'clock, która przenosi nas do bajkowego świata, przepełnionego oryginalnymi stworami i ciekawymi zwrotami akcji. Tym razem w dość nietypowy sposób zostajemy wprowadzeni do tajemniczego miasteczka aby sprawdzić, o co tak naprawdę chodzi jego burmistrzowi. W trakcie gry poznamy wielu mieszkańców miasteczka, a przez całą grę będzie towarzyszyć nam bardzo przyjemne poczucie humoru autorów scenariusza.

    Zagadek i zadań do wykonania w trakcie podróży jest bardzo dużo - jednak nie za dużo :). Są one bardzo przyjemne i intuicyjne. Zobaczycie wiele mechanizmów i ciekawych rozwiązań. Zagadki należą do tych prostszych i każdy znajdzie tutaj coś dla siebie. Jest to pokój nastawiony na zabawę i po prostu przeżycie przygody.

    Co ważne, nie ma też tutaj czego się bać. Klimat jest bajkowy, nawiązujący do produkcji Burtona. Nie doświadczycie tutaj straszenia i ciężkich klimatów - to sprawia, że dobrze odnajdą się tutaj te bardziej bojaźliwe osoby.

    Warto sprawdzić ten pokój. Nam się grało bardzo płynnie i przyjemnie - polecamy ten pokój tym, którzy przede wszystkim szukają w escape roomach przygody do przeżycia.

    Poziom trudności: Łatwy

    Strona 1

    Pokaż następne