Tajemnica świątyni Majów

    Partner Lockme

    Tajemnica świątyni Majów

    W zastępstwie sławnego profesora archeologii, który musiał pilnie wyjechać w sprawach prywatnych, masz do rozwikłania tajemnicę złotej figurki ze świątyni w... [więcej]

    2-5 osób

    60 minut

    Przygodowy

    śr. zaawansowani

    102 opinie

    Polska: 143. miejsce

    Warszawa: 18. miejsce

    8 .6
    8,6/10 Obsługa: 9,6/10 Klimat: 9,4/10 Trudność wg. graczy: Trudny Liczba opinii: 102

    Sortowanie: |

    Język opinii: | |

    Paulina P. 10
    Paulina P. 10

    Skaut
    99 pkt

    23 opinie

    Jak dobrze być archeologiem

    30.08.2023 | data wizyty: 29.08.2023

    Paulina P. 10 23 opinie

    Zacznę od podziękowań dla naszego Mistrza gry Macieja - za sympatyczne pogawędki przed i po grze, perfekcyjne prowadzenie gry i dobre wprowadzenie w klimat pokoju.

    Pokój świetny na wizytę z dziećmi, ma angażujące i ciekawe zagadki i od początku dużo się dzieje. Wymaga dużej spostrzegawczości. Rozgrywka idzie płynnie, intuicyjnie wiadomo co do czego prowadzi. Finał ciekawy, bardzo dobrze osadzony w klimacie pokoju.

    Był to nasz trzeci pokój w Mysterious Room i sprawił nam dużo frajdy, ale każdy pokój tej firmy jest na wysokim poziomie, wszystko ma dopracowane i przemyślane. Gra w tym pokoju to po prostu dobra rozrywka :)

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    7urbo
    7urbo

    Skaut
    63 pkt

    10 opinii

    Mieszane uczucia

    12.12.2023 | data wizyty: 2.12.2023

    Wiarygodna opinia

    7urbo 10 opinii

    Bardzo fajny pokój, ale sprawnego wyjścia z najtrudniejszego pokoju tej firmy (Muveszet), mieliśmy wiele trudności z ogarnięciem się w tymże. Może trafił się nam taki dzień. Bardzo ładnie odwzorowany, aczkolwiek widać w nim "działalność człowieka".

    Ocena ogólna: 6/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Trudny

    grabek11989
    grabek11989

    Globtroter
    241 pkt

    25 opinii

    #6 W zastępstwie za pewnego kultowego, filmowego archeologa...

    12.07.2023 | data wizyty: 12.07.2023

    Wiarygodna opinia

    grabek11989 25 opinii

    Trójka ochotników-studentów dostała zadanie od profesora. Pod jego nieobecność trzeba zająć się sprawą pewnej egzotycznej figurki. Tyle, że ten profesor to sam Indiana Jones, więc i zagadka pewnie będzie odpowiednio odjechana. I była...

    Początek przytłacza. Dosłownie, bo ilość zagadek na metr przestrzenny potrafi przerazić. Nie wymaga to co prawda skoordynowanych prac całej grupy (przynajmniej na początku), bo pokój jest zagospodarowany bardzo porządnie i każdy coś znajdzie dla siebie, bo różnorodność zagadek jest imponująca. Na tyle dużo, że nie za bardzo zwraca się uwagę na to, co robi reszta. A warto byłoby to robić, bo zagadki są świetne/pomysłowe. Pokój wymaga od uczestnika zabawy maksimum zaangażowania i dużej dozy spostrzegawczości.

    Mamy tu trochę elektroniki, ale też są obecne staroświeckie kłódki. Co natomiast z klimatem? Na początku go nie za bardzo czuć, bo i jak emocjonujące może być lokum profesorka uniwersyteckiego? Troszkę przeszkadza w tym też wspomniana ilość zagadek. Na szczęście nieco dalej klimacik się pojawia, choć trwa to względem rozciągniętego początku zdecydowanie za krótko. Szkoda tylko, że końcówka pozostawia nas z małym uczuciem niedosytu. Całość kończy się szybko i nieco anty-klimatycznie.

    Tego dnia dla moich dwóch ochotników w przemierzaniu escape roomów (15 i 32 lata, mła 34) przygotowałem wyprawę do trzech miejscówek. 'Tajemnica świątyni Majów' była druga w kolejce i miało być średnio-zaawansowanie. Tymczasem czekało nas większe wyzwanie niżeli w następnym ER pt. 'Kim jest Max Winckler'. Potrzebowaliśmy kilku dobrych podpowiedzi, już nie mówiąc, że jedną zagadkę próbowaliśmy rozwiązać w sposób, który wywołał rozbawienie u opiekunki. Może to też fakt, że nieco dalej światło było słabsze i zapoznanie się z rekwizytami było nieco utrudnione.

    Co do naszej opiekunki - Oliwia jest super. Czuć jej zaangażowanie i profesjonalizm. Podczas rozgrywki kilka razy nam pomagała, ale tylko w przypadku, kiedy tego chcieliśmy. Plus też za 'poczekalnię' Mysterious Room. Wizualnie super miejscówka. Reasumując, zabawa przednia i godna polecenia, aczkolwiek na pewno skierowana do bardziej doświadczonych uczestników. Choć w więcej niż trzy osoby bym jej nie polecał. Może być ciasno.

    PS. Strefa spoilerów

    Zagadki poszeregowane według tablic żywiołów są bardzo zróżnicowane, ale wymagają skoordynowania, ze względu na pewne symbole, jakie trzeba zebrać, aby rozwikłać rebus na biurku. Sam pomysł - sztos, światowa liga. Gorzej z ich ilością, po trzeba patrzeć dosłownie w każdy kąt. Jeżeli komuś coś nie idzie, to trzeba za nim powtarzać, a to strata czasu, więc nieliniowość potrafi być zarówno zaletą, jak i wadą. Tym bardziej, że dalej - już w dżungli, tych łamigłówek jest tyle co kot napłakał. Mniej światła też wpływa na trudność rozgrywki i w pewnym momencie zagadka z linami omal nas nie przerosła, bo z odczytaniem mapy było średnio. Sama świątynia - super. Tylko, że kończy się ekspresem.
    #6 W zastępstwie za pewnego kultowego, filmowego archeologa... #6 W zastępstwie za pewnego kultowego, filmowego archeologa...
    Ostatnio odwiedzone pokoje:

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Bardzo trudny

    Cyrk Kamiennych Braci
    Cyrk Kamiennych Braci

    Przewodnik
    539 pkt

    430 opinii

    Cyrk Kamiennych Braci i niezapomnianą podróż

    20.01.2024 | data wizyty: 5.11.2023

    Cyrk Kamiennych Braci 430 opinii

    Udaliśmy się do mieszkania pewnego słynnego archeologa, w celu zgłębienia tajemnicy złotego posążka z świątyni Majów. Nasz znajomy musiał w trybie natychmiastowym opuścić swoje lokum. Zostawił jednak dla nas pewne wskazówki.

    Wystrój pokoju jest ładny i estetyczny. Wypełniono go przeróżnym rekwizytami, które niezależnie od tego czy biorą udział w rozgrywce czy też nie, bardzo potęgują wyraźnie wyczuwalny przygodowy klimat, a im dalej tym lepiej.

    Zagadek w pokoju jest bardzo dużo, są one świetnie dopasowane do klimatu i bazują na różnorodnych rozwiązaniach. Rozgrywka nie jest liniowa dzięki czemu nawet większe grupy nie będą odczuwały uczucia bezczynności. Poziom trudności jest bardzo dobrze wyważony.

    Obsługa tradycyjnie dla firmy Mysterious Room ze swojego zadania wywiązała się bez zarzutu.

    Pokój Tajemnica Świątyni Majów, to bardzo dobry scenariusz w przygodowo-podróżniczych klimatach. Polecamy wszystkim, którzy lubią tę tematykę.
    Ostatnio odwiedzone pokoje:

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 8/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Średni

    vasis
    vasis

    Pionier
    221 pkt

    54 opinie

    Świetny

    9.09.2023 | data wizyty: 16.06.2023

    Wiarygodna opinia

    vasis 54 opinie

    Świetny pokój. Wystrój bez nadmiernego rozmachu, ale bardzo przyjemny i adekwatny do tematyki. Fajnie rozplanowana przestrzeń. Obsługa bez zarzutu.
    Zagadki dość nieliniowe, przyjemne i spójne z tematyką pokoju. Ogólnie - polecam :)

    Pokój odwiedzony w 2 osoby.
    Ostatnio odwiedzone pokoje:

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 9/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Hester
    Hester

    Skaut
    98 pkt

    6 opinii

    Indiana Jones w gabinecie, trochę Narni i dżungla w 60 minutach ;)

    21.01.2024 | data wizyty: 19.01.2024

    Wiarygodna opinia

    Hester 6 opinii

    Zacznę od tego, że Świątynia Majów to świetny przygodowy mix! Sceneria się zmienia, w zasadzie przechodzimy ze świata do świata - zagadki są zróżnicowane, świetnie dopasowane do tych zmian. Pokój jest nieliniowy, co bardzo lubimy. Zagadki są wieloetapowe, wymagają połączenia kilku elementów, można je rozwiązywać w różnej kolejności. Kłódek, kodów cyfrowych tu prawie nie ma, za to dużo ciekawych mechanizmów, zresztą świetnie nawiązujących do fabuły. W pokoju nie można się znudzić! Jest dobrym wyborem dla starszych dzieci i młodzieży, która ma już doświadczenie z ER :) Naprawdę dobry wybór, i jeden z lepszych pokoi w Warszawie.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 9/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    1017080142878590
    1017080142878590

    Świeżak
    16 pkt

    4 opinie

    Super!

    28.11.2023 | data wizyty: 25.11.2023

    1017080142878590 4 opinie

    Pokój z bardzo przyjemną atmosferą. Polecam jako forma spędzania czasu ze znajomymi w zimowe popołudnia. Pełen profesjonalizm ze strony obsługi. Polacam!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    ewa.k.t
    ewa.k.t

    Świeżak
    16 pkt

    4 opinie

    Filmowa przygoda

    8.10.2023 | data wizyty: 7.10.2023

    ewa.k.t 4 opinie

    Escape room wyposażony w nowoczesną przestrzeń, obsługa bardzo miła, uprzejma i chętna do pomocy. Przechodząc do samego pokoju muszę przyznać, że scenografia oraz fabuła przenoszą nas wprost na plan filmu "Indiana Jones". Zagadki nieliniowe dzięki czemu nikt się nie nudził. Wyszliśmy zadowoleni, zrelaksowani i czekamy na kolejne pokoje od Mysterious Room.

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    lukasz_mlody
    lukasz_mlody

    Skaut
    67 pkt

    3 opinie

    trochę się namęczyliśmy

    13.11.2023 | data wizyty: 4.11.2023

    lukasz_mlody 3 opinie

    Pokój robiliśmy we 4 osoby. Był trudny wg Nas, ale niektóre zagadki były fajne i przyjemne. Nad niektórymi stanęliśmy i musieliśmy korzystać z podpowiedzi. Finalnie udało nam się wyjść, jednak po czasie. Cieszę się że Mysterious Room nie wyrzuca z pokoju od razu jak minie godzina, dzieki czemu mogliśmy przeżyć przygodę do końca
    Ostatnio odwiedzone pokoje:

    Ocena ogólna: 7/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Bardzo trudny

    Strona 1

    Pokaż następne

    Ładowanie...

    Nowe wpisy na naszym blogu

    Bądź na bieżąco z naszą działalnością i tematami pokrewnymi.

    Hej, nasza strona wykorzystuje pliki cookies aby jej wszystkie funkcje mogły poprawnie działać.

    Poza tymi niezbędnymi, wykorzystujemy też pliki cookies podmitów trzecich abyśmy mogli korzystać z zewnętrznych narzędzi analitycznych, społecznościowych czy marketingowych. To oznacza że dane zbierane za ich pomocą są przetwarzane też przez dostawców tych narzędzi.

    Czy wyrażasz zgodę na używanie plików cookies innych niż niezbędne do działania strony, zgodnie z naszą polityką prywatności?

    Ustawienia plików cookie

    Tutaj możesz zmienić szczegółowe ustawienia dotyczące plików cookies stosowanych na naszej stronie. Jeżeli wyrażasz zgodę na pliki cookies określonego typu, oznacza to, że zgadzasz się, aby dane przez nie zebrane były wykorzystywane przez administratora tej strony, a także dostawcę konkretnego narzędzia, z którego korzystamy - zgodnie z opisem w naszej polityce prywatności.

    Ten rodzaj plików jest niezbędny do poprawnego funkcjonowania naszej strony. Wykorzystywane są między innymi przy takich funkcjach jak zapamiętywanie przez przeglądarkę wybranego przez użytkownika kraju, produktów w koszyku czy motywu kolorystycznego strony.

    Te pliki pozwalają nam zrozumieć, jak użytkownicy poruszają się po naszej stronie. Jednym z takich narzędzi jest Google Analytics, który pozwala nam zbierać anonimowe informacje o liczbie wejść, korzystaniu z konkretnych funkcji czy rodzaju urządzeń użytkowników. Dzięki nim jesteśmy w stanie dostosować stronę do potrzeb i możliwości różnorodnych użytkowników.

    Narzędzia od Google i Facebook, które zbierają informacje o użytkownikach, które jesteśmy w stanie wykorzystać w celach marketingowych.