Kim jest Max Winckler?

    Partner Lockme

    Kim jest Max Winckler?

    Max Winckler jest młodym mieszkańcem Łodzi, który w niespodziewanym momencie swojego życia dziedziczy spadek. Nie ma jednak pojęcia, że tym samym został uwik... [więcej]

    2-5 osób

    60 minut

    Fabularny

    doświadczony

    145 opinii

    Polska: 131. miejsce

    Warszawa: 16. miejsce

    8 .7
    8,7/10 Obsługa: 9,8/10 Klimat: 9,6/10 Trudność wg. graczy: Trudny Liczba opinii: 145

    Sortowanie: |

    Język opinii: | |

    tbednarczuk Wrocław
    tbednarczuk Wrocław

    Globtroter
    275 pkt

    54 opinie

    Mroczno

    23.02.2024 | data wizyty: 23.02.2024

    Wiarygodna opinia

    tbednarczuk Wrocław 54 opinie

    Przemiła Mistrzyni Gry. Pokój ładnie urządzony, nie jest liniowy. Zagadki ciekawe, z niektórymi spotkaliśmy się pierwszy raz. Polecamy
    Ostatnio odwiedzone pokoje:

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Niko Gajewski
    Niko Gajewski

    Pionier
    160 pkt

    57 opinii

    Oniryzm

    29.01.2024 | data wizyty: 20.01.2024

    Niko Gajewski 57 opinii

    Przecudny klimat, pomysłowe zagadki, kawał kapitalnej zabawy. Pokój ma jednak mankamenty, jeśli chodzi o prowadzenie uczestnika przez zagadki. Przy odrobinie szczęścia można pominąć dużą ich część. Dodatkowo, podpowiedzi do rozwiązania lądują u człowieka niekiedy już po tym, jak ją ogarnął. Według mnie deklarowany poziom zdecydowanie przegięty, z racji podpowiedzi w pokoju, polecałbym grupom mniej doświadczonym.

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 9/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Łatwy

    vasis
    vasis

    Pionier
    221 pkt

    54 opinie

    Inny i ciekawy

    8.09.2023 | data wizyty: 16.06.2023

    Wiarygodna opinia

    vasis 54 opinie

    Pokój nietuzinkowy - zagadki wymagają trochę innego sposobu myślenia, niż w większości innych pokojów. Nam to bardzo podeszło.
    Wystrój pokoju świetnie buduje klimat snu, to również bardzo na plus.
    Obsługa bez zarzutu.
    Ogólnie - polecam, zwłaszcza dla tych, którzy szukają czegoś trochę innego :)

    Pokój odwiedzony w 2 osoby.
    Ostatnio odwiedzone pokoje:

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 9/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    rafalbuga
    rafalbuga

    Skaut
    60 pkt

    1 opinia

    Ciekawy pokój dla średnio-zaawansowanych

    11.01.2024 | data wizyty: 10.01.2024

    Wiarygodna opinia

    rafalbuga 1 opinia

    Pokój ciekawy, fajnie zrobiony, z ciekawymi rozwiązaniami, obsługa miła i profesjonalna, natomiast jego trudność jest zawyżona na lockme. Jest góra dla średnio-zaawansowanych graczy. Wyszliśmy w 40 minut bez podpowiedzi, a robiliśmy wszystko naprawdę powoli, bo nie chcieliśmy za szybko rozwiązać zagadek. W niektórych nawet na siłę rozwiązywaliśmy to co od początku dało się rozwiązać bez podpowiedzi. Jestem lekko zawiedziony.
    Ostatnio odwiedzone pokoje:

    Ocena ogólna: 7/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Łatwy

    grabek11989
    grabek11989

    Globtroter
    241 pkt

    25 opinii

    #7 Kraina marzeń/koszmarów sennych. Tylko czyichś...

    12.07.2023 | data wizyty: 12.07.2023

    Wiarygodna opinia

    grabek11989 25 opinii

    Czy zastanawialiście się kiedyś, jak by to było, gdyby po położeniu się spać, nie moglibyście się obudzić, a jedyną drogą do wyjścia okazałoby się zagłębienie w sen? I w takiej właśnie stylistyce przyjdzie Wam się zmierzyć z czarem tego pokoju. 'Kim jest Max Winckler' był dla mojego trzyosobowego zespołu trzecim escape roomem tego dnia i miał być tym najbardziej wymagającym. Jak nam poszło?

    Przez początek przebrnęliśmy zaiste piorunem, aby nieco przyhamować w końcówce, a jedna z zagadek zajęła nam nieco więcej czasu. Ale to w sumie nasza wina, bo zakładam, że tym bardziej 'manualnie' sprawniejszym śmiałkom pójdzie lepiej/szybciej. W efekcie wyszliśmy dwie minuty po czasie, ale i tak ubawiliśmy się setnie. No i nie obyło się bez podpowiedzi, niestety w aż trzech przypadkach, w dalszej części przygody, ale jak się okazało - rozwiązania mieliśmy dobre, tyle że źle zastosowane...

    Pokój ma klimat, przenoszący nas na godzinę do XIX-wiecznej Łodzi, co jest wyraźnie czuć i absolutnie nic nie wytrąca z wczucia w sytuację. Aż się chciało zostać tam znacznie dłużej, bo dekorację robią świetną robotę. Mamy tu też miszmasz elektroniki z kłódkami, co osobiście preferuję. Jeżeli spodziewacie się, że pokój czerpie coś ze słuchowiska, z którego autorzy zaczerpnęli temat na miejscówkę, to rozwiewam wątpliwości. Jest tu obecne tylko nazwisko i nazwa miasta.

    Czy pokój zgodnie z wytycznymi jest rzeczywiście dla doświadczonych? Niektóre zagadki wymagają więcej uwagi, ale ich trudność polega bardziej na tym, że są abstrakcyjne, jak to wynika z koncepcji i w żaden sposób nie są ze sobą powiązane, choć ja uważam je za mocno intuicyjne. Już znacznie więcej kłopotów sprawiła nam 'Tajemnica świątyni Majów', którą co prawda ukończyliśmy na chwilę przed upływem czasu, zresztą tegoż samego organizatora, ale tam padło sporo podpowiedzi.

    Z tego miejsca pozdrawiamy też panią Oliwię, bo fajnie się nami zaopiekowała. Widać, że bardzo dobrze czuje się w tej pracy i wsadza w nią serducho. Pełna profeska. Zresztą same biuro jest bardzo przyjemne dla oka, a estetyka to mocna strona Mysterious Room. Na pewno jeszcze wrócimy w to miejsce. I tylko żałuję, że nie zdążyłem cyknąć fotki, bo rekwizyty w pokoju są zacne.

    Na siłę mogę doczepić się tylko do jednego. Zakończenie jest nieco zaskakujące, na zasadzie 'jak to, już?', bo po pewnej wizualizacji spodziewałem się jeszcze jednej, finalnej zagadki. A tu bang, the end.

    Ps. Strefa spoilerów!

    Zagadki zagadkami, ale kostki używane wielokrotnie na potrzeby pokoju są super pomysłem. Użycie piórek też jest świetne. Nasza mina po otworzeniu jednych drzwi na końcu - bezcenna, bo tam była lita ściana. Aż się prosi o więcej takich 'sennych' zabiegów. No i ta nieszczęsna zabawa z 'wędką'. Tu traciłem cierpliwość.
    Ostatnio odwiedzone pokoje:

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    sebastian.gradzik
    sebastian.gradzik

    Nawigator
    116 pkt

    6 opinii

    No kim jest Max?

    9.11.2023 | data wizyty: 20.10.2023

    sebastian.gradzik 6 opinii

    Fajny pokój, spokojny, przygodowy, "senny" ;) Widać dbałość o szczegóły w scenografii oraz o spójne zagadki. Całość naprawdę godna polecenia.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    pati580

    Nawigator
    107 pkt

    35 opinii

    Witamy w Łodzi ;-)

    6.07.2023 | data wizyty: 17.06.2023

    pati580 35 opinii

    Niezła przydoga, byliśmy w 5 doświadczonych graczy, klimat od wejścia zrobił wrażenie, wiele zagadek różniących się od innych ER, pomysłowych, abstrakcyjcnyh. Przy tej abstrakcyjności była chwila że błąkaliśmy się po pokoju mając "już wszystko zrobione" - jak się okazało później w miejscu gdzie być powinna, nie było jednej wskazówki.. co oczywiście wybiło nas z rytmu. Wielka szkoda bo to już drugi raz gdy w Mysterious Room wskazówka po poprzedniej grze nie została ponownie umieszczona, no więc raz - może się zdarzyć ale drugi raz i to w innym pokoju? I wydaje mi się, że ekipa z obsługi była inna niż poprzednio, więc zapewne to nie z powodu tej samej osoby, to może rozwiązaniem byłoby zwiększenie troszkę czas między kolejnymi wejściami? Aby z większą dokładnością sprzątać pokój i układać na nowo wskazówki? :-) straciliśmy dużo czasu na próbach rozwiązania zagadek bez TEJ rzeczy, korzystaliśmy z pomocy chyba, że 2 razy - kto wie jak byłoby gdyby TO było na swoim miejscu, ale wyszliśmy oczywiście i tak sporo przed czasem. Zakończenie było dla nas dziwne, przez chwilę nie ogarnęliśmy nawet że to już koniec więc niedosyt pozostał. Obsługa bardzo miła, uśmiechnięta i fajnie wprowadziła do gry - no i potem raczyła pomocą ;-)

    Ocena ogólna: 7/10

    Obsługa: 9/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Średni

    1017080142878590
    1017080142878590

    Świeżak
    16 pkt

    4 opinie

    Polecam

    6.11.2023 | data wizyty: 27.10.2023

    1017080142878590 4 opinie

    Pokój z ciekawym klimatem i wystrojem. Skomplikowane zagadki były świetną zabawą. Obsługa na bardzo wysokim poziomie, z którą łatwo było nawiązać kontakt. Bardzo polecam na wyjście ze znajomymi!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Arczi.tech
    Arczi.tech

    Skaut
    90 pkt

    28 opinii

    Sen na jawie

    20.07.2023 | data wizyty: 19.07.2023

    Arczi.tech 28 opinii

    Do Łodzi udaliśmy się z celu odgadniecia zagadkowej śmierci i to co Nas tu spotkało było bardzo zaskakujące. Pokój zaaranżowany bardzo fajnie i z dbałością o szczegóły. Zagadki różnorodne i nie liniowe, mało kłódek, większość elektro-mechanicznych. Pokój dla doświadczony uciekinierów.
    Sen na jawie Sen na jawie

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    przemek.nowakowski9696
    przemek.nowakowski9696

    Nawigator
    121 pkt

    16 opinii

    Piękny pokój

    16.05.2023 | data wizyty: 1.04.2023

    przemek.nowakowski9696 16 opinii

    Bardzo starannie wykonana scenografia, zadbano tu o każdy szczegół żeby przenieść grupę w środek snu na łódzkiej ulicy w Warszawie :D Zagadki przyjemne, dość nietypowe, ale bardzo ciekawe. Obsługa zadbała o nas od wejścia do wyjścia. Bardzo wysoki poziom!

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Strona 1

    Pokaż następne

    Ładowanie...

    Nowe wpisy na naszym blogu

    Bądź na bieżąco z naszą działalnością i tematami pokrewnymi.

    Hej, nasza strona wykorzystuje pliki cookies aby jej wszystkie funkcje mogły poprawnie działać.

    Poza tymi niezbędnymi, wykorzystujemy też pliki cookies podmitów trzecich abyśmy mogli korzystać z zewnętrznych narzędzi analitycznych, społecznościowych czy marketingowych. To oznacza że dane zbierane za ich pomocą są przetwarzane też przez dostawców tych narzędzi.

    Czy wyrażasz zgodę na używanie plików cookies innych niż niezbędne do działania strony, zgodnie z naszą polityką prywatności?

    Ustawienia plików cookie

    Tutaj możesz zmienić szczegółowe ustawienia dotyczące plików cookies stosowanych na naszej stronie. Jeżeli wyrażasz zgodę na pliki cookies określonego typu, oznacza to, że zgadzasz się, aby dane przez nie zebrane były wykorzystywane przez administratora tej strony, a także dostawcę konkretnego narzędzia, z którego korzystamy - zgodnie z opisem w naszej polityce prywatności.

    Ten rodzaj plików jest niezbędny do poprawnego funkcjonowania naszej strony. Wykorzystywane są między innymi przy takich funkcjach jak zapamiętywanie przez przeglądarkę wybranego przez użytkownika kraju, produktów w koszyku czy motywu kolorystycznego strony.

    Te pliki pozwalają nam zrozumieć, jak użytkownicy poruszają się po naszej stronie. Jednym z takich narzędzi jest Google Analytics, który pozwala nam zbierać anonimowe informacje o liczbie wejść, korzystaniu z konkretnych funkcji czy rodzaju urządzeń użytkowników. Dzięki nim jesteśmy w stanie dostosować stronę do potrzeb i możliwości różnorodnych użytkowników.

    Narzędzia od Google i Facebook, które zbierają informacje o użytkownikach, które jesteśmy w stanie wykorzystać w celach marketingowych.