Tajemnica świątyni Majów

    Partner Lockme

    Tajemnica świątyni Majów

    W zastępstwie sławnego profesora archeologii, który musiał pilnie wyjechać w sprawach prywatnych, masz do rozwikłania tajemnicę złotej figurki ze świątyni w... [więcej]

    2-5 osób

    60 minut

    Przygodowy

    doświadczony

    57 opinii

    Polska: 101. miejsce

    Warszawa: 15. miejsce

    9 .1
    9,1/10 Obsługa: 10/10 Klimat: 9,7/10 Trudność wg. graczy: Trudny Liczba opinii: 57

    Sortowanie: |

    Język opinii: | |

    słoneczny koniec
    słoneczny koniec

    Skaut
    52 pkt

    8 opinii

    bardzo przyjemny pokój

    13.02.2022 | data wizyty: 12.02.2022

    słoneczny koniec 8 opinii

    To był nasz 3 pokój w tym miejscu- i tak jak na poprzednich nie zawiedliśmy się. Bardzo fajny przyjemny pokój - byliśmy w 4 osoby i każdy miał co robić. Poziom trudności adekwatny do opisu.
    Mimo tego, że pokój jest nieliniowy nie było momentu zagubienia. Zaskakujące rozwiązania, ciekawe zagadki niespotykane gdzie indziej.
    Po wyjściu długo jeszcze rozmawialiśmy na temat tego pokoju.
    Polecam

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    moroza2402
    moroza2402

    Skaut
    55 pkt

    12 opinii

    Bylo fajnie

    06.04.2022 | data wizyty: 16.03.2022

    moroza2402 12 opinii

    Pokój nie był trudny, jednak niektóre zagadki wydawały nam się trochę chaotyczne. Mimo to polecam pokój, bo ma ciekawą fabułę doprowadzoną do końca. Świetna, klimatyczna scenografia.

    Ocena ogólna: 7/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Średni

    Zespół eR
    Zespół eR

    Przewodnik
    344 pkt

    108 opinii

    4 żywioły!

    16.08.2021 | data wizyty: 14.08.2021

    Wiarygodna opinia

    Zespół eR 108 opinii

    Szybkie wprowadzenie i zaczynamy.
    Już na wstępie widać, że pokój należy do zapalonego podróżnika i kolekcjonera pamiątek.
    Zagadki są nieliniowe, dlatego będąc np. w 4 osoby, można pokój rozwiązywać równolegle.
    Co do zagadek, to nie są najwyższych lotów, często trzeba coś zauważyć/odczytać, raczej powiedziałbym, że początkowa faza rozgrywki zalicza się do tych z pokoi starego typu.

    Obsługa na wysokim poziomie, fajny lokal, na pewno odwiedzimy kolejne pokoje tej firmy.

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Średni

    Wojut
    Wojut

    Podróżnik
    39 pkt

    15 opinii

    W kierunku przygody...

    29.05.2022 | data wizyty: 29.05.2022

    Wojut 15 opinii

    Pokój ze świetną obsługą, sprawiającą że człowiek czuje się dostrzeżonym i otoczonym opieką, a także dobrym przygotowaniem i wprowadzeniem, cudnym wystrojem, niestereotypowymi i nieliniowymi łamigłówkami (które także wyglądały pięknie), a do tego smaczki w postaci odwołań do Indiany Jonesa sprawiają, że każda minuta spędzona wewnątrz była nad wyraz przyjemna i warta poświęcenia własnego czasu oraz sił... może tylko przejścia pomiędzy fabularnymi miejscami mogły by być bardziej płynne i logiczne - naszym pomysłem byłoby wstawienie samolotu pośrodku całości - jeszcze więcej zagadek!!! (wydłużyło to czas, który można by było spędzić w tym wspaniałym miejscu ;D).
    Naszej grupie udało się wyjść dość szybko zgarniając miesięczny rekord przejścia i właśnie to, mimo że przyjemne, było też trochę smutne, a z pewnością rozpaliło w nas głód i nienasycenie przygodą... Nie da się żałować tak świetnej zabawy ale wyraźnie trwała ona dla nas zbyt krótko.
    Tak czy inaczej, każdy kto pragnie zanurzyć się w wir kapitalnej przygody powinien odwiedzić Tajemniczą Świątynię Majów...

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Asiaa
    Asiaa

    Skaut
    58 pkt

    14 opinii

    Nieplanowana rozgrywka

    11.11.2021 | data wizyty: 07.11.2021

    Asiaa 14 opinii

    Podczas wypadu do Warszawy nie planowaliśmy odwiedzić Świątyni Majów, jednak z niezależnych od nikogo zdarzeń (większa usterka w innym pokoju) tam trafiliśmy. Ostatecznie nie jesteśmy z tego powodu zawiedzeni. Pokój bardzo nam się podobał. Wykonany jest starannie, a wszystko co się w nim znajduje ma sens. Zagadki nie były trudne, jak sugeruje poziom. Spostrzegawcze grupy średniozaawansowane bez większych problemów powinny przejść pokój. Nasza grupa liczy 4 osoby i już było nam ciasno - nie sądzę, że jest tam miejsce na jeszcze jedną.
    Obsługa w Mysterious Room jest świetna! Odpowiedziano na wszystkie nasze pytania, a następnie rozwinęła się ciekawa rozmowa.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    zosiaagajewskaa
    zosiaagajewskaa

    Nawigator
    107 pkt

    13 opinii

    Indiana czy nie Indiana

    10.09.2021 | data wizyty: 04.09.2021

    zosiaagajewskaa 13 opinii

    Porządnie przygotowany pokój, dopracowany wystrój i klimat. Zagadki bardzo ciekawe.

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Angelika S. 10
    Angelika S. 10

    Nawigator
    128 pkt

    17 opinii

    Klimatyczny

    23.05.2021 | data wizyty: 22.05.2021

    Wiarygodna opinia

    Angelika S. 10 17 opinii

    Pokój dopracowany, pięknie zrobiony. Bardzo klimatyczny. Natomiast zagadek niewiele i większość na spostrzegawczość. Raczej średniej trudności. Ogólnie pozytywnie ale czegoś nam w nim zabrakło to dużego uśmiechu na twarzach. I faktycznie, brak efektu "wow". Standardowy pokój można by było powiedzieć.

    Ocena ogólna: 6/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    maczek975
    maczek975

    Nawigator
    107 pkt

    16 opinii

    Indiana

    11.07.2021 | data wizyty: 10.07.2021

    maczek975 16 opinii

    Super klimat pokoju i zagadki wymagające myślenia :) Wszystko dopracowane, historia z sensem. W ogóle nie ma do czego się przyczepić. Na pewno wrócimy na Maxa

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Paulina Anna Pieńkowska
    Paulina Anna Pieńkowska

    Pionier
    211 pkt

    116 opinii

    Mogło być lepiej...

    25.06.2021 | data wizyty: 13.06.2021

    Paulina Anna Pieńkowska 116 opinii

    Pokój zdecydowanie dla grup średniozaawansowanych w escapowych podbojach. Całą przygodę z tym pokojem można podzielić na dwa etapy...hmm no może na trzy. Pierwsza część super...zagadki zaskakujące, inne. Jednak im bliżej końca tym jest gorzej - gorzej o tyle, że za szybko nadchodzi rozwiązanie. Jak tylko zdążyliśmy się dobrze rozgrzać to okazało się, że to już koniec. Klimat pokoju bardzo fajny, jak i sama tematyka. Obsługa przesympatyczna, pomocna.

    Ocena ogólna: 7/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Średni

    wyobraznia22

    Świeżak
    5 pkt

    1 opinia

    Pora na przygodę!

    25.05.2022 | data wizyty: 25.05.2022

    wyobraznia22 1 opinia

    Wybraliśmy się ze znajomymi po raz pierwszy do pokojów zagadek i to był strzał w 10!
    Pokój zaskoczył nas wieloma różnorodnymi zagadkami, które nie były ani za trudne, ani za banalne. Bawiliśmy się świetnie i nie możemy się doczekać gry w pozostałych pokojach :)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Strona 1

    Pokaż następne

    Przeżyj niesamowitą przygodę

    Zostań bohaterem i rozwiąż zadania ukryte w ekscytujących historiach Dodaj pokój

    Zmierz się z zagadkami Sherlocka

    Tu czekają na Ciebie mroczne sekrety i nieoczekiwane zwroty akcji Dodaj pokój