mzylowski

    mzylowski

    Coś o mnie: uciekam z pokoi bo lubię myśleć i rozwiązywać zagadki. Jestem przeciwnikiem trendu mieszania ER'ów, aktorów i scare house'ów. Kiedyś chodziło o z... [więcej]

    Odwiedzone pokoje:
    90

    Planowane pokoje:
    2

    Poziom:
    Nawigator

    Punkty:
    129

    100
    129 pkt
    150
    Spętani w raju
    Spętani w raju

    Ucieczka z raju, chociaż chcialo by się zostać :)

    15.10.2018 | data wizyty: 14.10.2018

    Kolejny pokój na naszej drodze, który udowadnia, że dobry escape można zrobić w jednym pomieszczeniu. Zagadki są autorskie i nie spotykane w innych miejscach. To zawsze na plus.
    Cały mechanizm rozpoczęcia pokoju zasługuje na wyróżnienie (łańcuchy mogłby być metalowe :)).
    Cały pomysł na pokój jest też bardzo ciekawy i niespotykany - księga rodzaju? Wow.
    W skrócie: polecam wszystkim! :)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Pokój agenta Snow
    Pokój agenta Snow

    Gdynia uratowana przed atakiem jądrowym

    09.10.2018 | data wizyty: 07.10.2018

    Pokój zaliczyliśmy w 6 osobowej ekipie z czego 4 osoby nie były wcześniej w escaperoomie. Wybrałem ten pokój jako dobry na pierwszy raz dla takiej ekipy no i nie pomyliłem się. Zagadki fajne, przemyślane. Styl taki trochę old-school - bardzo dużo kłódek. Kilka razy znajduje się 3cyfrowy kod a potem trzeba próbować na którą kłódkę wejdzie. Mimo ponad 30 odwiedzonych pokoi nie nudziłem się w nim. Ocena 9 a nie 10 gdyż nie podobała mi się przed ostatnia zagadka. Taki typowy zapychacz czasu co by ludzie za szybko nie skończyli. Dodatkowo [spojler] nie ma związku fabularnego a zajmuje sporo.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 9/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Mr Heisenberg
    Mr Heisenberg

    Heisenberg był fizykiem

    06.10.2018 | data wizyty: 06.10.2018

    Pokój to tylko kilka zagadek, ale trudnych. Czas ucieka szybko a kolejne zagadki czekają. Udało się wyjść z kilkoma podpowiedziami. Drugi ekspercki pokój w karierze zaliczony :)

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 9/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Bardzo trudny

    Pokonaj Gargamela
    Pokonaj Gargamela

    Kto się boi gargamela...

    23.08.2018 | data wizyty: 22.08.2018

    Wiarygodna opinia

    Bardzo prosty i przyjemny pokój. W 2osobowej ekipie udało się wyjść w 40 minut. W pokoju sporo drobnych elementów, fajne zagadki, no i kilka pomieszczeń!
    Warto przyjść z dziećmi - na pewno będą miały frajdę!

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 7/10

    Poziom trudności: Bardzo łatwy

    Czar PRl-u
    Czar PRl-u

    Kiedyś to było!

    23.08.2018 | data wizyty: 22.08.2018

    Wiarygodna opinia

    Pokój zaliczony w dwie osoby. Łatwo nie było, zagadek mnóstwo, bardzo dużo rzeczy pokitrane, łatwo coś przeoczyć. Taki trochę ERowy 'old shool'. Przyjemnie się grało, a wyjście o czasie umożliwiło wzięcie kilku podpowiedzi. Polecamy grać w większej ekipie.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Średni

    Tajemnicza Komnata
    Tajemnicza Komnata

    List z Hogwartu

    29.07.2018 | data wizyty: 28.07.2018

    Wiarygodna opinia

    Cudownie w końcu dostać list z Hogwartu! :)
    W kilku pokojach związanych z HP już się było, ale ten chyba najlepiej zbudował klimat. Bardo przyjemnie się przechodziło.
    Mimo braku klimatyzacji w pokoju obsługa podarowała nam butelkę wody i kubki

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Night Club
    Night Club

    sexy

    29.07.2018 | data wizyty: 27.07.2018

    Wiarygodna opinia

    Specyficzny pokój który miałem kliknięty "chcę odwiedzić" już od dawna. Teraz podczas powrotu z gór w końcu się to udało.
    Pokój nie zawiódł, grało się świetnie aczkolwiek dla dwóch zagadek całkiem sporo. Fajna przygoda, troszkę różniąca się od innych pokoi.

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Mumia
    Mumia

    Ucieczka z małej klitki

    29.07.2018 | data wizyty: 23.07.2018

    Pomieszczenie niczym weranda piramidy. W środku bardzo gorąco. Widać, że pokój bardzo często odwiedzany przez turystów tatrzańskich - parę elementów ewidentnie nadgryzionych zębem czasu.
    Zagadki fajne, mimo malutkiego pokoju sporo elektroniki i ciekawych rozwiązań. Miło się grało!

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Noc w Las Vegas
    Noc w Las Vegas

    Wygrana w Vegas

    10.06.2018 | data wizyty: 10.06.2018

    Na deser w ramach odwiedzin Tczewa zaliczony został ten pokój. Rozgrzani do czerwoności poprzednimi pokojami szybko i sprawnie rozprawiliśmy się i z tym. Czas w momencie wyjścia z pokoju wskazywał około 13 minut. Był to drugi pokój ekspercki z którym miałem do czynienia i mogę powiedzieć jedno: ten pokój nie jest ekspercki :) A na pewno nie dla osób, które już mają jakieś doświadczenie. Trochę był potem niedosyt, że za szybko decydowaliśmy się na podpowiedzi. Głównie stres i obawa że pewnie jeszcze mnóstwo zagadek przed nami, a że ekspercki to i sobie nie poradzimy. Okazało się, że nic bardziej mylnego. Pod względem mechanizmów pokój najbardziej zaawansowany spośród pozostałych. Na plus wykorzystanie jednego z rzadziej używanego w ERach zmysłu człowieka ;].
    Wygrana w Vegas

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Komnata Króla Artura
    Komnata Króla Artura

    Kolejna inscenizacja opowieści o królu Arturze.

    10.06.2018 | data wizyty: 10.06.2018

    Ten pokój zaatakowaliśmy jako drugi podczas naszej Escape Roomowej przygodzie w Tczewie. Spodobał mi się znacznie bardziej niż poprzednia "Baza Szpiega". Widać tutaj wiele ciekawie wymyślonych zagadek a i mechanicznie też niczego sobie. Pokój ma dużo uroku. Na pewno sprawdzi się dla początkujących. Ci, którzy zaczynają swoją karierę z ER powinni zacząć od tego pokoju. Mi mimo wielu zaliczonych pokoi tutaj grało się naprawdę świetnie. Taki trochę dowód, że pokój dla początkujących może bawić również doświadczonych.
    Kolejna inscenizacja opowieści o królu Arturze.

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Bardzo łatwy

    Strona 1

    Pokaż następne