grzegorz s. 2

    grzegorz s. 2

    Pozytywnie zakręcony escapowicz! Wraz z grupom raz w miesiącu odwiedzam systematycznie pokoje i jaram się każdym udanym wyjściem.

    53 Odwiedzone

    3 Planowane

    Nawigator

    110 Punkty

    100
    110 pkt
    150
    Ale Sztuka!
    Ale Sztuka!

    Pełen profesjonalizm

    14.07.2021 | data wizyty: 14.07.2021

    Po rocznej przerwie ruszyliśmy do nowego pokoju w naszym mieście. Nasza grupa uległa zmianie i myślę ze sprawdziła się na dobrą ocenę. Pokoje Loft-ów znamy z dobrego przygotowania technicznego i wizerunkowego wiec wiedzieliśmy co nas może czekać. "Ale sztuka" Jest pokojem dla wszystkich graczy. Jest dopracowany, nie ma zbędnych gadżetów, żadnych elementów z etykieta nie dotykać itd. Zabawa sprawiała mam w momentami problemy gdzie uciekaliśmy się do podpowiedzi. Po wyjściu z pokoju wszystko było juz czytelne i logiczne tylko my sobie sami kładliśmy kłody pod nogi. Zwalamy to na tą roczna przerwę :-). Pokój świetnie przygotowany, współgra z tematem i pozwala się odciąć od codzienności i oddać się zabawie. Obsluga lubi to co robi, widać że kadra to pasjonaci. Dziękuję za zabawę. Polecam wszystkim!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Licencja 00
    Licencja 00

    Wysoki poziom utrzymany

    29.11.2019 | data wizyty: 22.11.2019

    Jak miło sie wraca do firmy która utrzymuje wysoki poziom w przygotowaniu nam rozrywki. Test na agentów przeszliśmy z powodzeniem, choć moeliśmy pare zagwozdek. Co do samego pokoju to dbałość o wykończenia wnętrza stawia go bardzo wysoko w naszym osobistym rankingu.Zagadki logiczne i nie przekombinowane myślimy ze dla wszystkich ekip nie zależnie od stażu. Jasna i czytelna droga ewakuacji oraz system przeciwpożarowy sprawia że w pokoju jesteśmy bezpieczni i w pełni oddajemy się zabawie. Świetne przeżycie super zabawa pokój należy wpisać do tych Obowiązkowych! Pozdrawiamy całą załogę Loftescape

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Sekret Burmistrza
    Sekret Burmistrza

    Poziom utrzymany

    13.08.2019 | data wizyty: 11.08.2019

    Niezmiernie miło było nam zawitac poraz enty w progach Quest Cage. Szkoda ze nie trafilismy na przemilych włascicieli, lubimy wspulne pogaduchy.
    Teraz o pokoju
    Wszystko jak należ, dopracowane w każdym detalu. Fabula wystruj i elementy zaskoczenia tworzą spójną całość co stwarza że zabawa trwa przez cały pobyt w pokoju. Świetny Escape, zreszta jak wszystkie w tej firmie

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Kopalnia Złota
    Kopalnia Złota

    Klasa sama w sobie

    28.01.2019 | data wizyty: 27.01.2019

    Przychodzac do Strychu wiedzielismy ze bedziemy sie dobrze bawic. Pogaduchy przed ,pogaduchy po a co najlepsze bylo pomiedzy. Pokoj dobrze przygotowany, wystroj od poczatku wprowadza nas w klimat pokoju i pochłonięci zagadkami nie zdawalismy sobie sprawy jak ucieks czas. Udało nam sie wyjsc w załozonym czasie ale apetyt był na lepszy wynik. Zagadki byly spójne wymagajace wspolpracy wiec wszyscy byli zaangazowani w ucieczke. Podsumowujac jest to obowiazkowy punkt na mapie escape. Dziekujemy za zabawe i pozdrawiamy wlasciciela!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Piekło Hazardzisty
    Piekło Hazardzisty

    Poziom zachowany

    07.12.2018 | data wizyty: 07.12.2018

    Kolejna wizyta w Quest Cage. Moriarty sp. z o.o. wyznaczył wysoką poprzeczkę. Właściciele dwoją się i troją by stworzyć pokój co najmniej na takim poziomie - co nie jest łatwe, ale dla nich nie niemożliwe.
    Wystrój pokoju odzwierciedla w pełni tematykę. Dopracowane elementy i wykończenie detali sprawia, że od razu wchodzimy w role. Nie brakuje elementów zaskoczenia i świetnej zabawy. Zagadki spójne, zróżnicowane, logiczne aczkolwiek co poniektóre zajęły nam więcej czasu. W pogoni za pieniędzmi z lewego rynku pochłonęła nas zabawa tak, że w końcówce rozgrywki nie zdaliśmy sobie sprawy, że jesteśmy dawno po czasie. Dziękujemy ekipie Quest Cage za pozwolenie dokończenia misji i świetny pokój. Brawo WY!!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Inkwizytor
    Inkwizytor

    Klasyczny dobry pokój

    18.11.2018 | data wizyty: 10.11.2018

    Wiarygodna opinia

    Pokój fajny utrzymany w klimacie. Zostało zastosowane parę oryginalnych rozwiązań lecz nie był też pozbawiony kilku typowo błahych zagadek, gdzie człowiek miał się domyśleć o co chodzi twórcy. Pokój odwiedziłem z grupą osób rozpoczynających przygodę z escape room-ami. Wyszliśmy z pokoju, ale nie czuliśmy w pełni satysfakcji.
    Podsumowując pokój fajny, wart odwiedzenia.

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 8/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Średni

    Alladyn
    Alladyn

    Alladyn wyjazdowo

    18.11.2018 | data wizyty: 10.11.2018

    Wiarygodna opinia

    Alladyna odwiedziliśmy w innym składzie niż zwykle. Grupa dziewczyn o różnym doświadczeniu od osoby, która pierwszy raz była w escape room po doświadczonego członka mojej grupy. Alladyn w opisie jest pokojem dla początkujących jednak zagadki podnoszą poziom. Jest wiele ciekawych rozwiązań i nie ma kłódek. Escape room w fajnym stylu. Dziewczyny dobrze kombinowały i rozwiązywały zagadki jednak pojawiły się drobne problemy techniczne, które wpłynęły na ciągłość gry. Pokój udało się opuścić.

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 8/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Średni

    Winiarnia
    Winiarnia

    Pójść po wino do głowy

    30.07.2018 | data wizyty: 20.07.2018

    Troszkę wina musiało pójść zanim ten pokój powstał, widać że upojenie tym winem pomogło w kreatywności przy tworzeniu pokoju haha ha ha ha ha. Teraz poważnie! Pokój dobrze przygotowany, można powiedzieć dopieszczony. Zagadki fajne i logiczne, poza tym wystrój i zakamarki stwarzają tajemniczy klimat co skutkuje bardzo fajną zabawą w tym pokoju. Pokój jak najbardziej do polecenia dla wszystkich grup Escape-owych nieważne czy nowicjusze czy stare wygi każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa pierwsza klasa zawsze znajdzie czas na to by sobie pogadać za co dzięki.

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Tunele pod miastem
    Tunele pod miastem

    Oj się na wspinałem!

    12.07.2018 | data wizyty: 12.07.2018

    Z każdym nowym pokojem właściciele przekraczają samych siebie . Kolejny raz wychodzę z pokoju z bananem na ustach, pisząc tą opinie dalej go mam. pokój trzeba zobaczyć. Wszystko dopięte na ostatni guzik, fachowość w każdym calu.Zagadki przyjemne stworzone z myślą o wszystkich graczach, wystrój i pomysł jak najbardziej pozwoli nam się świetnie bawić i zapomnieć o szarej rzeczywistości.Firma solidna godna polecenia a pokój za niedługo z pewnością znajdzie się polskie czołówce. Zachęcam do odwiedzin!!!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    W gąszczu tajemnic
    W gąszczu tajemnic

    Tajemnice , tajemnice!

    12.07.2018 | data wizyty: 07.05.2018

    Świetnie czujemy się w tej firmie i jej pokojach wiec z przyjemnością odwiedzamy to miejsce. Tym razem zabraliśmy się do rozwikłania zagadki Gąszczu Tajemnic. Nic dodać nic ująć, pomysły właścicieli nie mają końca a zagadki do rozwiązania są bardzo zróżnicowane nie powtarzające się w innych pokojach. Ciekawe wprowadzenie, ciekawe zagadki, ciekawe wszystko. Dzięki za zabawę!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Strona 1

    Pokaż następne