AnnaRSl

    AnnaRSl

    Hej, jestem AnnaRSl. Mam na swoim koncie 21 odwiedzonych escape roomów. Zapraszam do przeglądania mojego profilu. Dodaj mnie do obserwowanych lub napisz wiadomość aby porozmawiać o escape roomach.

    21 Odwiedzone

    16 Planowane

    Skaut

    67 Punkty

    50
    67 pkt
    100
    Grota Mocy
    Grota Mocy

    Ta grota ma moc!

    24.08.2019 | data wizyty: 23.08.2019

    Wchodzisz do pokoju i konsternacja- tu nie ma co robić! Ale to tylko zmyłka, by przed niepowołanymi ukryć cenne artefakty. A żeby je znaleźć i uratować świat (bo to twoje zadanie) musisz dobrze użyć szarych komórek!
    Masz w sobie odwagę? Drzemie w tobie bohater? Podejmij wyzwanie i odwiedź Grota mocy!

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Tunele pod miastem
    Tunele pod miastem

    Pod miastem dużo się dzieje!

    29.06.2019 | data wizyty: 29.06.2019

    Pokój wart odwiedzenia, zagadki ciekawe. Momentami łatwo ulec wrażeniu, że to prawdziwe tunele pod miastem, które się ciągną, wiją i nie wiadomo dokąd prowadzą ani co w nich czyha! Polecamy, bardzo dobrze się bawiliśmy, a pani z obsługi megasympatyczna.

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Lokalizacja
    Lokalizacja

    Wooooooow!

    08.06.2019 | data wizyty: 08.06.2019

    Z ekipą Tick Tack odwiedziliśmy już Tortugę, podróżowaliśmy do Egiptu i w końcu nadszedł czas na wizytę w sławnej już Lokalizacji.
    Od razu po przekroczeniu progu budynku wpadliśmy w zachwyt- wystrój wow! Wprowadzenie w fabułę- fantastyczne, no woow! Im dalej w grę tym na wow-mierzu z każdą chwilą ubywało skali! Wow, wooow, woooow, wooooooow! Bach, skala nie wytrzymała! Wystrój, historia, zagadki, otoczka, elementy gry - wszystko hiperwow! Co chwila czekało nas zaskoczenie. Bardzo, bardzo, bardzo polecamy!
    Pokój może i nie należy do najłatwiejszych, ale każdy fan ER spokojnie da sobie radę z zagadkami, a naprawdę warto!
    Po wyjściu z poprzednich pokoi Tick Tack za każdym razem z niecierpliwością czekaliśmy na kolejny ich projekt i tak jest tym razem- na ich pokoje warto czekać!
    (Ze względu na dbałość o kulturę języka i kwestie etyczne nie mogę użyć słowa, które cały czas ciśnie mi się na usta, kiedy myślę o Lokalizacji, ale było ZAJEDWABIŚCIE!)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Seria Niefortunnych Zagadek
    Seria Niefortunnych Zagadek

    Niezwykle FAJNA Organizacja

    31.03.2019 | data wizyty: 30.03.2019

    Zauważyliśmy ogłoszenie o rekrutacji do Niezwykle Tajnej Organizacji i nie mogliśmy przejść obojętnie. Kto nie chciałby uratować trójki sierot przed śmiertelnym niebezpieczeństwem?! Na pewno nie my! I wiecie co? Ta Niezwykle Tajna Organizacja okazała się niezwykle FAJNA!
    Już na samym początku spore zaskoczenie - ale jak to tak?! Ciekawe, nieszablonowe rozwiązanie już u progu zabawy mogło być tylko dobrą wróżbą na przyszłość i tak właśnie było! Zagadki- super, wystrój- fenomenalny, a całość jedno ach!
    Pokój raczej dla ekip zgranych, nastawionych na współpracę, potrafiących się ze sobą dogadać w różnych sytuacjach.
    Jeśli gdzieś przypadkiem zauważycie ogłoszenie o rekrutacji do Niezwykle Tajnej Organizacji - nie wahajcie się! My na pewno nie będziemy!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Kopalnia Złota
    Kopalnia Złota

    Ludzie! Złoto w Chorzowie!

    29.12.2018 | data wizyty: 29.12.2018

    Wiarygodna opinia

    Najlepsza kopalnia na Śląsku! Kopalnia nie węgla, a zagadek, emocji i adrenaliny na najwyższym (dosłownie!) poziomie.
    Pokój dopracowany w każdym calu. Widać i czuć ogrom pracy i pasji włożonej w stworzenie tego ER.
    Początek dość nieoczekiwany, ale zdecydowanie na plus!
    Warto się wybrać, by samemu poczuć ducha kopalni.

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Fabryka Czekolady
    Fabryka Czekolady

    Omnomnom

    30.09.2018 | data wizyty: 29.09.2018

    Pokój, który można wszamać!
    Wystrój fantastyczny i uwaga! dosłownie smaczny. Spodziewaliśmy się jednak większej ilości zagadek i trudniejszego poziomu. Niemniej, pokój jak najbardziej wart polecenia i odwiedzenia.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Łatwy

    W gąszczu tajemnic
    W gąszczu tajemnic

    Im głębiej w las...

    01.07.2018 | data wizyty: 01.07.2018

    ...tym dziwniej i niepewniej!
    Wchodzisz w las, bo zlecono ci do wykonania niecodzienną misję dla naprawdę zaufanych. I już na początku ogarniają cię wątpliwości "fajnie, ale co teraz?".
    Od razu czuć klimat tajemniczego lasu (ja to nawet się obawiałam, że ugryzie mnie jadowita żmija czy inny wąż!).
    Zagadki na poziomie, wystrój również. W późniejszym czasie czuliśmy się jak bohaterowie popularnego lata temu serialu (kto odwiedzi/-ł ten wie, o jakim serialu mowa, ale cii! żeby nie zdradzić za dużo :) )
    Pokój wart odwiedzin.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Średni

    Smocza Skała
    Smocza Skała

    Gra o ... wyjście

    17.05.2018 | data wizyty: 07.04.2018

    Wiarygodna opinia

    Pokój klimatyczny, zagadki ciekawe. Znajomość książki/serialu będzie plusem, ale nie jest wymagana (myśmy tylko wiedzieli, że takie coś jest).

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Trudny

    Garaż Edmunda
    Garaż Edmunda

    Coś Ty, Starzik, zaś napłochoł?*

    17.05.2018 | data wizyty: 14.05.2018

    * "Coś, Ty, Dziadku, znowu nawyczyniał?"

    Druga historia opowiedziana i druga zagadka do rozwiązania w garażu. Druga nasza wizyta i drugi zachwyt!

    Dziadek zniknął i pozostał niepokój pomieszany z dziwnym przeczuciem, że raczej po bułki nie poszedł, że coś musiało się stać. Bo jak to tak: bez słowa gdzieś poszedł? A jednak nie tak całkiem bez słowa: zostawił cały szereg zagadek i to w mistrzowskim (na 1000% nie - amatorskim) stylu! "Trudny wybór" to pozycja obowiązkowa dla fanów łamigłówek, główkowania i używania szarych komórek.

    P.S. Konia z rzędem temu, kto przewidzi zakończenie!
    Coś Ty, Starzik, zaś napłochoł?*

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Odpowiedź firmy Tajemnica Garażu
    Ciesza sie, że to boł dobrze spyndzony czas!
    Moriarty sp. z o.o.
    Moriarty sp. z o.o.

    Praca szuka człowieka

    16.03.2018 | data wizyty: 15.03.2018

    Wiarygodna opinia

    Zauważyliśmy ogłoszenie o pracę, wysłaliśmy cv i tak zaczęła się jedna z najlepszych naszych przygód z ER!
    Pokój zdumiewa intensywnością, mnogością zagadek do rozwiązania i rzeczy do zrobienia - ani sekundy nudy! Mimo to nie czuliśmy się przytłoczeni czy zmęczeni. Byliśmy w dwójkę i musieliśmy zakasać rękawy, 3-4 osoby na spokojnie miałaby się czym zająć.
    Pokój i obsługa zasługują na wysokie oceny i lokaty. Polecamy go jednak raczej doświadczonym uciekinierom.
    Praca szuka człowieka

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Strona 1

    Pokaż następne