Noc w Las Vegas

    Noc w Las Vegas

    Wpływy, jakimi cieszycie się w Las Vegas, stają się niebezpieczne. Naruszacie interesy mafii i zostajecie uwięzieni w luksusowym apartamencie. Przed Wami nie... [więcej]

    2-6 osób

    60' minut

    Przygodowy

    doświadczeni

    57 opinii

    Polska: 414. miejsce
    Tczew: 4. miejsce

    8 .8

    8,8/10 Obsługa: 9,7/10 Klimat: 9,4/10 Poziom trudności: Trudny Ilość opinii: 57

    Sortowanie: |

    mzylowski
    mzylowski

    Nawigator
    104 pkt

    23 opinie

    Wygrana w Vegas

    10.06.2018 | data wizyty: 10.06.2018

    mzylowski 23 opinie

    Na deser w ramach odwiedzin Tczewa zaliczony został ten pokój. Rozgrzani do czerwoności poprzednimi pokojami szybko i sprawnie rozprawiliśmy się i z tym. Czas w momencie wyjścia z pokoju wskazywał około 13 minut. Był to drugi pokój ekspercki z którym miałem do czynienia i mogę powiedzieć jedno: ten pokój nie jest ekspercki :) A na pewno nie dla osób, które już mają jakieś doświadczenie. Trochę był potem niedosyt, że za szybko decydowaliśmy się na podpowiedzi. Głównie stres i obawa że pewnie jeszcze mnóstwo zagadek przed nami, a że ekspercki to i sobie nie poradzimy. Okazało się, że nic bardziej mylnego. Pod względem mechanizmów pokój najbardziej zaawansowany spośród pozostałych. Na plus wykorzystanie jednego z rzadziej używanego w ERach zmysłu człowieka ;].
    Wygrana w Vegas

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Pinky&theBrain
    Pinky&theBrain

    Pionier
    184 pkt

    51 opinii

    Zostawić Las Vegas #43

    28.10.2019 | data wizyty: 04.10.2019

    Pinky&theBrain 51 opinii

    Nasza trzecia wizyta w tczewskim The Great Escape.
    Właścicielkę mogę wychwalać za każdym razem :) Niesamowicie miła i sympatyczna osoba.
    Lokal usytuowany w mini galerii, więc spełnia wszystkie wymogi bezpieczeństwa.

    Po przybyciu, zostaliśmy wprowadzeni w szczegóły historii, a następnie zaczęła się zabawa.
    Pokój świetnie wykonany, w odpowiednim klimacie, czuć atmosferę Vegas ;)
    Widać dbałość o szczegóły, detale, by wystrój jak najbardziej odpowiadał tematyce gry.

    Zagadki zaskakujące, różnorodne, od tradycyjnych do niekonwencjonalnych. Nasza dwójka ledwo dawała radę, bo poziom jest naprawdę wymagający. Nie ma co się rozkminiać, w tym pokoju po prostu się dzieje od początku do końca. Jak dla mnie trzeba mieć wszystkie zmysły aktywne i otwarty umysł, by sprostać zadaniom :)

    Pokój rewelacyjny, naprawdę wciągający, wymagający i jeden z ciekawszych w jakich byliśmy. Zdecydowanie nasz faworyt w Tczewie.
    Polecamy wszystkim, pod warunkiem, że już mają jakiś dorobek za sobą i nastawiają się na wysoki poziom. Do tego polecamy iść większą ekipą, bo pracy jest masa i każda para rąk, nóg, oczy czy uszu naprawdę się przyda :)

    Wrócimy na pewno! :)
    Zostawić Las Vegas #43 Zostawić Las Vegas #43

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Aleks Andra
    Aleks Andra

    Skaut
    61 pkt

    40 opinii

    Ruletka czy karty?

    08.01.2019 | data wizyty: 29.12.2018

    Aleks Andra 40 opinii

    No cóż..... jeśli ktoś lubi niezliczoną ilość kłódek i szukanie kodów do nich.... to jak najbardziej polecam. Ja jednak wolę inne rozwiązania. Dlatego zachwyciła mnie możliwość wykorzystania zmysłów... Co do reszty, mogła być. Szkoda, że nie obyło się bez podpowiedzi. Jedna zagadka całkowicie nielogiczna.... zastanawia mnie, czy chociaż jedna ekipa dała sobie z nią radę...

    Ocena ogólna: 7/10

    Obsługa: 8/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Średni

    Sylwia Ż. 2
    Sylwia Ż. 2

    Skaut
    67 pkt

    27 opinii

    Rosyjska ruletka

    29.12.2018 | data wizyty: 29.12.2018

    Sylwia Ż. 2 27 opinii

    Pokój dość trudny. Raczej dla doświadczonych ekip. Fajnie zaaranżowany. Dla spostrzegawczych. Żadna zagadka mnie nie zaskoczyla. Sympatyczna mistrzyni gry.

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 9/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Trudny

    Triss M.
    Triss M.

    Skaut
    66 pkt

    60 opinii

    Uciekliśmy mafii i zgarnęliśmy główną wygraną.

    19.08.2018 | data wizyty: 14.08.2018

    Triss M. 60 opinii

    Pokój ogólnie wart polecenia.
    Może nie należy do tych, które będę jeszcze długo wspominać, ale niczego mu nie brakuje.

    Zróżnicowane zagadki, ciekawe rozwiązania, kłódki + elektronika - wszystko tak, jak należy.
    Do tego miła obsługa.
    Będąc w okolicy - warto zajrzeć.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Średni

    VooVoo
    VooVoo

    Przewodnik
    530 pkt

    256 opinii

    ...

    13.01.2018 | data wizyty: 12.01.2018

    VooVoo 256 opinii

    Nasz trzeci odwiedzony pokój w tczewskim ER wg skali umiejętności. Pokój bardzo fajny, bardzo duża ilość zagadek o zróżnicowanej trudności i jako, że byliśmy tylko we dwójkę trzeba było się "sprężać" bo czas uciekał. Uciekający czas powoduje, że oczywiste rozwiązania będące czasem w zasięgu wzroku są niezauważalne i trzeba wziąć podpowiedź.
    Stąd uwaga dla przyszłych graczy w pokojach tczewskiego ER- wolniej a dokładniej. Większość zagadek logicznych i nie przekombinowanych. We wcześniejszych komentarzach jest napisane, że jedna zagadka dla minimum trzech graczy, nie jest to prawdą. Przy pomocy MG nawet jeden gracz spokojnie ją rozwiązuje a dwóch bez żadnych problemów.
    Wybierając się do ER w Tczewie warto zarezerwować więcej czasu niż tylko około 60 minut na grę. Właścicielka jak i jej mama są tak wspaniałymi rozmówczyniami, że nawet nie zauważyliśmy że byliśmy tam prawie dwie godziny a Bank w Las Vegas rozbiliśmy o czasie. Obsługa jak zwykle 11/10 przede wszystkim za wielką pasję do ER.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Trudny

    Q
    Q

    Przewodnik
    650 pkt

    396 opinii

    #48

    19.01.2018 | data wizyty: 12.01.2018

    Q 396 opinii

    Nasz trzeci, odwiedzony ER w Tczewie. Planując wizytę, wiedzieliśmy więc czego możemy się spodziewać. A więc - sprytnie ukrytych elementów (jedną skrytkę z Bazy Szpiega pamiętam do dziś!), spójnej z zagadkami fabuły i mega obsługi. I wszystko to otrzymaliśmy :) Pokój w fantastyczny sposób wykorzystuje sprawdzone rozwiązania, proponując jednak także coś oryginalnego i unikatowego [spoiler]. Czekamy z niecierpliwością na czwarty pokój.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Trudny

    Julia 03
    Julia 03

    Podróżnik
    34 pkt

    9 opinii

    Do Las Vegas przez Tczew!

    10.07.2018 | data wizyty: 16.01.2018

    Julia 03 9 opinii

    Noc w Las Vegas spędziliśmy w cztery osoby. Trafiliśmy do pokoju hotelowego, który okazał się niemałym wyzwaniem. Na pozór zwykły, pusty pokój ukrywa wiele zaskakujących rozwiązań. Z pewnością trzeba mieć oczy dookoła głowy.
    Ciekawe i tematyczne zagadki dodawały wiele do klimatu.
    Gdy udało nam się wymknąć z pokoju, trafiliśmy do kasyna, które przysporzyło nam wiele trudności. Jednak udało nam się zdobyć złote monety :D!
    Polecamy każdej ekipie :D!!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Aga N.
    Aga N.

    Skaut
    61 pkt

    34 opinie

    LAS VEGAS

    31.01.2018 | data wizyty: 25.11.2017

    Aga N. 34 opinie

    Wchodzimy do pokoju, a tam nic nie ma. Zdziwieni szukamy dalej. Elementy gry są tak fantastycznie wklejone w całą scenerię pokoju, że powodują słowa 'wow' :P! Udało nam się wydostać, pokój logiczny.
    Obsługa przesympatyczna!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Wiktoria L.
    Wiktoria L.

    Skaut
    55 pkt

    12 opinii

    What happens in Tczew stays in Tczew

    27.07.2017 | data wizyty: 07.07.2017

    Wiktoria L. 12 opinii

    Ostatni z dostępnych w Tczewie pokoi. Byliśmy w 4 osoby, zgrany zespół. Klimat trochę nie mój, ale to kwestia gustu. Pokój czysty, zadbany, zrobiony z pomysłem. Zagadki w większości spoko, część troszkę już naciąganych… już gdzieś widziane. Mimo wszystko bardzo fajnie spędzony czas i polecam każdemu kto escape roomy lubi :) obsługa jak zwykle w Tczewie 10/10 - zdjęcie po wyjściu, które wstawiane jest na fb praktycznie tego samego dnia. bardzo ładnie odnowiony został też przedpokój :)) Jedyne rozczarowanie to fakt, że nie ma 4 pokoju do którego moglibyśmy pójść :(
    What happens in Tczew stays in Tczew

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 7/10

    Poziom trudności: Średni

    Strona 1

    Pokaż następne

    Pokoje z dreszczykiem

    Wybierz jeden ze scenariuszy idealnych dla fanów grozy Dodaj pokój

    Pokoje dla doświadczonych graczy

    Zmierz się z prawdziwym wyzwaniem w najtrudniejszych pokojach Dodaj pokój