Noc w Las Vegas

    Noc w Las Vegas

    Wpływy, jakimi cieszycie się w Las Vegas, stają się niebezpieczne. Naruszacie interesy mafii i zostajecie uwięzieni w luksusowym apartamencie. Przed Wami nie... [więcej]

    2-6 osób

    60 minut

    Przygodowy

    doświadczony

    60 opinii

    Polska: 399. miejsce

    Tczew: 3. miejsce

    6 .8
    6,8/10 Obsługa: 9,5/10 Klimat: 7,4/10 Trudność wg. graczy: Trudny Liczba opinii: 60

    Sortowanie: |

    Język opinii: | |

    mzylowski
    mzylowski

    Nawigator
    133 pkt

    23 opinie

    Wygrana w Vegas

    10.06.2018 | data wizyty: 10.06.2018

    mzylowski 23 opinie

    Na deser w ramach odwiedzin Tczewa zaliczony został ten pokój. Rozgrzani do czerwoności poprzednimi pokojami szybko i sprawnie rozprawiliśmy się i z tym. Czas w momencie wyjścia z pokoju wskazywał około 13 minut. Był to drugi pokój ekspercki z którym miałem do czynienia i mogę powiedzieć jedno: ten pokój nie jest ekspercki :) A na pewno nie dla osób, które już mają jakieś doświadczenie. Trochę był potem niedosyt, że za szybko decydowaliśmy się na podpowiedzi. Głównie stres i obawa że pewnie jeszcze mnóstwo zagadek przed nami, a że ekspercki to i sobie nie poradzimy. Okazało się, że nic bardziej mylnego. Pod względem mechanizmów pokój najbardziej zaawansowany spośród pozostałych. Na plus wykorzystanie jednego z rzadziej używanego w ERach zmysłu człowieka ;].
    Wygrana w Vegas

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Adashi (dezERterzy)
    Adashi (dezERterzy)

    Przewodnik
    352 pkt

    373 opinie

    Tczew 2 z 4

    12.01.2023 | data wizyty: 14.10.2022

    Adashi (dezERterzy) 373 opinie

    Drugim scenariuszem w Escape Room Tczew była Noc w Las Vegas i tym razem już w dwie osoby z racji tego, że druga część ekipy jednocześnie grała w pokoju przeznaczonym tylko i wyłącznie dla 2 osób.
    Sam eskejp mocno klasyczny z małą ilością elektroniki, zagadkami raczej rzadko wykorzystującymi nowoczesne rozwiązania i z dość ubogim wystrojem, jednak całość jak najbardziej w klimacie.
    Jest to zdecydowanie najtrudniejszy z pokoi w Tczewie a w dwie osoby naprawdę było trzeba się uwijać, choć początkowo nic na to nie wskazywało, ale w tej kwestii zostaliśmy pozytywnie zaskoczeni.

    Ocena ogólna: 7/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 7/10

    Poziom trudności: Średni

    Niko Gajewski
    Niko Gajewski

    Skaut
    86 pkt

    40 opinii

    Mamy 2023

    22.01.2023 | data wizyty: 04.01.2023

    Niko Gajewski 40 opinii

    No nie, taki pokój w 2023 to trochę wstyd jednak. Mocno średni wystrój, nie do końca logiczne zagadki, kilka kłódek z taką samą liczbą cyfr naraz, dzięki czemu kupę czasu traci się na próby tego samedgo kodu w każdej. Do tego sporo rzeczy, które można by świetnie wykorzystać do naprawdę efektownej zagadki, a stanowią one tylko element wystroju. Zawód, duży zawód. Taki er z 2016, a i wtedy by nie imponował.

    Ocena ogólna: 5/10

    Obsługa: 8/10

    Klimat: 6/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Pinky&theBrain
    Pinky&theBrain

    Pionier
    186 pkt

    51 opinii

    Zostawić Las Vegas #43

    28.10.2019 | data wizyty: 04.10.2019

    Pinky&theBrain 51 opinii

    Nasza trzecia wizyta w tczewskim The Great Escape.
    Właścicielkę mogę wychwalać za każdym razem :) Niesamowicie miła i sympatyczna osoba.
    Lokal usytuowany w mini galerii, więc spełnia wszystkie wymogi bezpieczeństwa.

    Po przybyciu, zostaliśmy wprowadzeni w szczegóły historii, a następnie zaczęła się zabawa.
    Pokój świetnie wykonany, w odpowiednim klimacie, czuć atmosferę Vegas ;)
    Widać dbałość o szczegóły, detale, by wystrój jak najbardziej odpowiadał tematyce gry.

    Zagadki zaskakujące, różnorodne, od tradycyjnych do niekonwencjonalnych. Nasza dwójka ledwo dawała radę, bo poziom jest naprawdę wymagający. Nie ma co się rozkminiać, w tym pokoju po prostu się dzieje od początku do końca. Jak dla mnie trzeba mieć wszystkie zmysły aktywne i otwarty umysł, by sprostać zadaniom :)

    Pokój rewelacyjny, naprawdę wciągający, wymagający i jeden z ciekawszych w jakich byliśmy. Zdecydowanie nasz faworyt w Tczewie.
    Polecamy wszystkim, pod warunkiem, że już mają jakiś dorobek za sobą i nastawiają się na wysoki poziom. Do tego polecamy iść większą ekipą, bo pracy jest masa i każda para rąk, nóg, oczy czy uszu naprawdę się przyda :)

    Wrócimy na pewno! :)
    Zostawić Las Vegas #43 Zostawić Las Vegas #43

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Aleks Andra
    Aleks Andra

    Skaut
    54 pkt

    49 opinii

    Ruletka czy karty?

    08.01.2019 | data wizyty: 29.12.2018

    Aleks Andra 49 opinii

    No cóż..... jeśli ktoś lubi niezliczoną ilość kłódek i szukanie kodów do nich.... to jak najbardziej polecam. Ja jednak wolę inne rozwiązania. Dlatego zachwyciła mnie możliwość wykorzystania zmysłów... Co do reszty, mogła być. Szkoda, że nie obyło się bez podpowiedzi. Jedna zagadka całkowicie nielogiczna.... zastanawia mnie, czy chociaż jedna ekipa dała sobie z nią radę...

    Ocena ogólna: 7/10

    Obsługa: 8/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Średni

    Triss M.
    Triss M.

    Skaut
    67 pkt

    60 opinii

    Uciekliśmy mafii i zgarnęliśmy główną wygraną.

    19.08.2018 | data wizyty: 14.08.2018

    Triss M. 60 opinii

    Pokój ogólnie wart polecenia.
    Może nie należy do tych, które będę jeszcze długo wspominać, ale niczego mu nie brakuje.

    Zróżnicowane zagadki, ciekawe rozwiązania, kłódki + elektronika - wszystko tak, jak należy.
    Do tego miła obsługa.
    Będąc w okolicy - warto zajrzeć.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Średni

    VooVoo
    VooVoo

    Przewodnik
    606 pkt

    274 opinie

    ...

    13.01.2018 | data wizyty: 12.01.2018

    VooVoo 274 opinie

    Nasz trzeci odwiedzony pokój w tczewskim ER wg skali umiejętności. Pokój bardzo fajny, bardzo duża ilość zagadek o zróżnicowanej trudności i jako, że byliśmy tylko we dwójkę trzeba było się "sprężać" bo czas uciekał. Uciekający czas powoduje, że oczywiste rozwiązania będące czasem w zasięgu wzroku są niezauważalne i trzeba wziąć podpowiedź.
    Stąd uwaga dla przyszłych graczy w pokojach tczewskiego ER- wolniej a dokładniej. Większość zagadek logicznych i nie przekombinowanych. We wcześniejszych komentarzach jest napisane, że jedna zagadka dla minimum trzech graczy, nie jest to prawdą. Przy pomocy MG nawet jeden gracz spokojnie ją rozwiązuje a dwóch bez żadnych problemów.
    Wybierając się do ER w Tczewie warto zarezerwować więcej czasu niż tylko około 60 minut na grę. Właścicielka jak i jej mama są tak wspaniałymi rozmówczyniami, że nawet nie zauważyliśmy że byliśmy tam prawie dwie godziny a Bank w Las Vegas rozbiliśmy o czasie. Obsługa jak zwykle 11/10 przede wszystkim za wielką pasję do ER.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Trudny

    Q
    Q

    Przewodnik
    676 pkt

    463 opinie

    #48

    19.01.2018 | data wizyty: 12.01.2018

    Q 463 opinie

    Nasz trzeci, odwiedzony ER w Tczewie. Planując wizytę, wiedzieliśmy więc czego możemy się spodziewać. A więc - sprytnie ukrytych elementów (jedną skrytkę z Bazy Szpiega pamiętam do dziś!), spójnej z zagadkami fabuły i mega obsługi. I wszystko to otrzymaliśmy :) Pokój w fantastyczny sposób wykorzystuje sprawdzone rozwiązania, proponując jednak także coś oryginalnego i unikatowego [spoiler]. Czekamy z niecierpliwością na czwarty pokój.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Trudny

    Strona 1

    Pokaż następne

    Pokoje idealne na pierwszy raz

    Świetne miejsca na rozpoczęcie przygody z escape roomami Dodaj pokój

    Pokoje dla całej rodziny

    Wybierz jeden z pokoi idealnych dla całej rodziny Dodaj pokój