Komnata Króla Artura

    zamknięty

    Komnata Króla Artura

    Jedna ekipa badaczy z sekretnej komnaty tajemniczego zamku nie wydostała się nigdy na zewnątrz. Czy podejmiecie wyzwanie i odważycie się zbadać to wnętrze si... [więcej]

    2-6 osób

    60' minut

    Historyczny

    początkujący

    59 opinii

    8 .5

    8,5/10 Obsługa: 10/10 Klimat: 8,5/10 Poziom trudności: Średni Ilość opinii: 59

    Sortowanie: |

    mzylowski
    mzylowski

    Nawigator
    104 pkt

    23 opinie

    Kolejna inscenizacja opowieści o królu Arturze.

    10.06.2018 | data wizyty: 10.06.2018

    mzylowski 23 opinie

    Ten pokój zaatakowaliśmy jako drugi podczas naszej Escape Roomowej przygodzie w Tczewie. Spodobał mi się znacznie bardziej niż poprzednia "Baza Szpiega". Widać tutaj wiele ciekawie wymyślonych zagadek a i mechanicznie też niczego sobie. Pokój ma dużo uroku. Na pewno sprawdzi się dla początkujących. Ci, którzy zaczynają swoją karierę z ER powinni zacząć od tego pokoju. Mi mimo wielu zaliczonych pokoi tutaj grało się naprawdę świetnie. Taki trochę dowód, że pokój dla początkujących może bawić również doświadczonych.
    Kolejna inscenizacja opowieści o królu Arturze.

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Bardzo łatwy

    Pinky&theBrain
    Pinky&theBrain

    Pionier
    184 pkt

    51 opinii

    Eskapada tropem badaczy #44

    28.10.2019 | data wizyty: 04.10.2019

    Pinky&theBrain 51 opinii

    Nasz czwarty pokój w tym miejscu.

    Obsługa na najwyższym poziomie, sympatyczna i pomocna.
    Lokal w 100% bezpieczny, umiejscowiony w mini galerii.

    Pokój ma swój klimat. Zadbano o szczegóły, atmosferę i dobrą zabawę.
    Zagadki różnorodne, zdecydowanie jest co robić. Każdy znajdzie coś dla siebie :)
    Bardzo ciekawie zrobiony pokój.

    Pokój polecamy zarówno dorosłym jak i młodszym, ale chyba kończy on już powoli swój żywot :)

    Wrócimy po jeszcze ;)
    Eskapada tropem badaczy #44 Eskapada tropem badaczy #44

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Łatwy

    Rafał Ż. 1
    Rafał Ż. 1

    Skaut
    83 pkt

    38 opinii

    71

    16.09.2019 | data wizyty: 13.09.2019

    Rafał Ż. 1 38 opinii

    W piątek trzynastego spróbowaliśmy rozwiązać zagadkę Komnaty Króla Artura. I udało się i to bez podpowiedzi :). Był to ostatni dzwonek ponieważ pokój niedługo będzie zamknięty. Pokój można zaliczyć do tych klasycznych, gdzie większość stanowią kłódki, a elektroniki nie ma prawie wcale. Mimo to nie przeszkadzało nam to i zabawa była przednia. Zagadki bardzo logiczne, nie ma się do czego przyczepić. No i oczywiście przemiła obsługa :) :). Pokój średnio trudny i nawet niedoświadczone ekipa powinna sobie bez problemu poradzić.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Średni

    Ryjek+
    Ryjek+

    Przewodnik
    346 pkt

    151 opinii

    Miecz

    11.09.2019 | data wizyty: 03.09.2019

    Ryjek+ 151 opinii

    Teoretycznie pokój jest średnio trudny, ale jakoś cały czas nam nie szło :) Niby wiadomo co do czego, ale pojawiało się ciągle jakieś ale. Wystrój pasujący do tematyki, jeden element bardzo zaskakujący :) a fragment finały wymaga drobnej naprawy.

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Średni

    Ruciaczek (Agnieszka)
    Ruciaczek (Agnieszka)

    Pionier
    206 pkt

    184 opinie

    Komnata Króla Artura

    31.08.2018 | data wizyty: 23.08.2018

    Ruciaczek (Agnieszka) 184 opinie

    Przede wszystkim wspaniała, zaangażowana obsługa! O ile przyjemniej się rozpoczyna i kończy rozgrywkę, widząc zaangażowanie mistrzów gry. Sam pokój nastawiony jest na szukanie, ma surowy wystrój, ale idealnie powiązany z tematyką. Różnorodne rozwiązania zagadek, jak i o różnym poziomie trudności. Co najważniejsze - nie kombinować. Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze :P

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    MONI TEAM
    MONI TEAM

    Pionier
    171 pkt

    95 opinii

    W komnacie u Artura

    01.05.2018 | data wizyty: 01.05.2018

    MONI TEAM 95 opinii

    Pokój sam w sobie przyjemny i oddający klimat komnat. Zagadki ciekawe. W dwie osoby jest co robić. Mistrzyni gry pomocna i bardzo zaangażowana w swoją pracę
    W komnacie u Artura

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    scisekk
    scisekk

    Podróżnik
    45 pkt

    6 opinii

    Komnata super klimatu.

    03.03.2018 | data wizyty: 02.03.2018

    scisekk 6 opinii

    Bardzo fajny pokój z dużą liczbą ciekawych zagadek do rozwiązania. Nie zawiedliśmy się, a jak na dwie osoby to jest bardzo dużo do roboty i myślenia by się wydostać. ;)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    andrzej.blaszczuk
    andrzej.blaszczuk

    Podróżnik
    34 pkt

    8 opinii

    Fajny klimat

    29.12.2017 | data wizyty: 29.12.2017

    andrzej.blaszczuk 8 opinii

    Ładnie urządzony, elegancki pokój, no i jest Excalibur :). Dużo kłódek, ale pomysłowe formy kodów do nich. Bardzo miła obsługa.

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    VooVoo
    VooVoo

    Przewodnik
    530 pkt

    256 opinii

    ...

    13.01.2018 | data wizyty: 09.09.2017

    VooVoo 256 opinii

    Naprawdę fajny pokój dla rozpoczynających ucieczki z ER i dla fanów legend Rycerzy Okrągłego Stołu( tak jak w moim przypadku był to 5 odwiedzony pokój i legendy arturiańskie jako temat przewodni też są wysoko ). Pokój dla początkujących o średniej trudności ale byliśmy we dwójkę i aby wydostać się trzeba było się trochę natrudzić. Gdybym napisał ten komentarz przed wizytą w innym arturiańskim pokoju ( nr 1 w Polsce wg Lockme )dałbym 10 a tak tylko mocne 9.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Średni

    Q
    Q

    Przewodnik
    650 pkt

    396 opinii

    #10

    09.09.2017 | data wizyty: 31.08.2017

    Q 396 opinii

    Abstrahując od oceny tego, czy tczewski ER może być lepszy/gorszy od trójmiejskiego (bo lokalizacja mniejsze/większe miasto nie ma de facto żadnego znaczenia), ważne, aby rozgrywka miała swój klimat a wyjście z pokoju było mega satysfakcjonujące. A tutaj takie było. Uwielbiamy legendy arturiańskie, więc korzystając z pobytu w Tczewie, udaliśmy się do Komnaty Króla Artura we dwie osoby. Pokój dedykowany początkującym, ale jako średnio zaawansowani graliśmy na pełnych obrotach, żeby zdążyć przed upływem czasu. Wymagana spostrzegawczość. Unikatowa była dla nas powtarzalność wykorzystania niektórych rekwizytów. Pani Mistrzyni Gry rzeczywiście zaraża dobrą energią i sprawia, że czujesz się jak gość a nie klient. Na pewno wrócimy do kolejnych pokoi!

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Średni

    Strona 1

    Pokaż następne

    Zmierz się z zagadkami Sherlocka

    Tu czekają na Ciebie mroczne sekrety i nieoczekiwane zwroty akcji Dodaj pokój

    Pokoje dla całej rodziny

    Wybierz jeden z pokoi idealnych dla całej rodziny Dodaj pokój