Baza Szpiega

    zamknięty

    Baza Szpiega

    Jako ekipa detektywów musicie odgadnąć tożsamość szpiega. Trafiacie do jego bazy, która okazuje się być zastawionymi na Was sidłami... [więcej]

    2-6 osób

    60 minut

    Fabularny

    doświadczony

    57 opinii

    9 .5
    9,5/10 Obsługa: 10/10 Klimat: 9,7/10 Trudność wg. graczy: Trudny Liczba opinii: 57

    Sortowanie: |

    mzylowski
    mzylowski

    Nawigator
    129 pkt

    23 opinie

    Szpieg doskonały

    10.06.2018 | data wizyty: 10.06.2018

    mzylowski 23 opinie

    Przybyliśmy do Tczewa zaliczyć wszystkie pokoje firmy "Escape Room Tczew". Ten był pierwszy z naszej listy i naprawdę polecam zaczynać od niego. Kolejne pokoje dostarczają więcej satysfakcji więc ten jest dobry na podsycenie escapapowego głodu :)
    Cały pokój na plus, sporo kłódek czyli taki trochę klasyk ER. Mi osobiście nie przypadł do gustu główny element z drugiego pomieszczenia. Jego uruchomienie jakieś takie przekombinowane. Reszta super. Z plusów to nie powiem bo SPOILER!.
    Szpieg doskonały

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Średni

    Ryjek+
    Ryjek+

    Przewodnik
    346 pkt

    151 opinii

    Szpion

    11.09.2019 | data wizyty: 03.09.2019

    Ryjek+ 151 opinii

    Chyba najtrudniejszy pokój z tych, które odwiedziłem ER Tczew. Tutaj najważniejszym jest dobra spostrzegawczość i umiejętność przeszukiwania pomieszczeń... Mam wrażenie, że w pewnym momencie gubi się trochę fabuła, ale jeden bardzo, bardzo zaskakujący patent powoduje, że i tak dałem 10 punktów za ten pokój :)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Pinky&theBrain
    Pinky&theBrain

    Pionier
    184 pkt

    51 opinii

    Ukryta tożsamość szpiega #35

    10.05.2019 | data wizyty: 01.05.2019

    Pinky&theBrain 51 opinii

    Drugi pokój naszego duetu w Tczewie.
    Właścicielka na wielki plus :) Pogodna, miła i uśmiechnięta. Do miejsc z taką obsługą chce się wracać :) Do tego lokal w budynku użytkowym, więc wszystkie kwestie bezpieczeństwa zapewnione.

    Skuszeni szpiegowską tematyką wybraliśmy się do Bazy, by odgadnąć tajemniczą tożsamość szpiega, co okazało się być nie lada wyzwaniem.
    Wystrój w swej prostocie aż kusi, by poczuć się ździebko jak w mieszkaniu bądź kryjówce brytyjskiego szpiega MI6. Trzeba się mocno narobić i napracować w tym pokoju, przynajmniej nasza dwójka musiała, bo naprawdę pracy jest sporo. Jeśli do tej pory człowiek nie miał okazji się wygimnastykować zbytnio w ER-ach, to w tym wypadku przejdzie przez wszystko szukając... czegokolwiek :)

    Zagadki różnorodne, zaskakujące, pomysłowe, znajdują się też elementy, które mają zadanie zmylić nas, wykwalifikowanych detektywów, co przyznaję, w naszym przypadku było skuteczne ;)
    Z jedną z zagadek spotkaliśmy się pierwszy raz i przyznajemy, że chyba nigdy byśmy nie wpadli na jej rozwiązanie. Jest dużym zaskoczeniem i coś czuję, że to o niej piszą pozostali uciekinierzy w swoich komentarzach ;) Nie obeszło się bez podpowiedzi w tej sytuacji. Mega trudna zagadka i myślę, że znalazłyby się osoby, które pomimo jej rozkminienia, mogłyby i tak nie wpaść na jej rozwiązanie. Ale to nasze subiektywne zdanie ;)

    Poza tym świetnie wykonany scenariusz, pomysł i zagadki. Naprawdę bardzo mocne zaskoczenie, czacha dymiła, kolana zdarte, pot ściekał hektolitrami, a jednak, jak to mówią - nadzieja umiera ostatnia, więc nie traciliśmy wiary, że uda nam się rozszyfrować tajemniczego szpiega. No i udało się, z trzema podpowiedziami i uprzejmie dołożonymi kilkoma minutami, wyszliśmy pozytywnie wyczerpani z bananami na ustach, bo takiej mocy się nie spodziewaliśmy :)

    Zdecydowanie polecamy grupom minimum 3. osobowym, a im więcej was tym lepiej i na pewno warto mieć jakieś doświadczenie, bo pokój jest naprawdę wymagający.
    Nie da się przejść obojętnie obok takiego ERu :)
    Wrócimy na pewno!

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    VooVoo
    VooVoo

    Przewodnik
    580 pkt

    262 opinie

    ...

    13.01.2018 | data wizyty: 14.11.2017

    VooVoo 262 opinie

    Drugi pokój odwiedzony przez nas w tczewskim ER i jak zwykle kilka zaskoczeń. Pokój bardzo klimatyczny a zagadki logiczne no może poza jedną ( jak zwykle jest to odczucie subiektywne). Jak to u szpiega trzeba zajrzeć w każdy kąt i mieć oczy dookoła głowy oraz plus za kilka szpiegowskich fałszywych tropów. Gorąco polecam. Obsługa przemiła i fascynująco opowiada o ER.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Średni

    Q
    Q

    Przewodnik
    650 pkt

    418 opinii

    #26

    14.11.2017 | data wizyty: 14.11.2017

    Q 418 opinii

    Rzeczywiscie trzeba mieć tu oczy na około głowy :-) A bawiliśmy się znakomicie!

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    dresov
    dresov

    Skaut
    85 pkt

    11 opinii

    Tczewska Łapka

    12.03.2018 | data wizyty: 27.02.2018

    dresov 11 opinii

    Pierwsze zderzenie z ucieczkami i pierwsze wrażenia. Obsługa na najwyższym poziomie, wprowadzenie do zabawy, podejście oraz styl ciężki do przewyższenia. Pokój ciekawy i zdecydowanie najlepszy spośród dostępnych. Zagadki skonstruowane bardzo przyjemne i logicznie. Warte polecenia z każdej strony. Bezsprzecznie Złota Kocia Łapka :)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    scisekk
    scisekk

    Podróżnik
    45 pkt

    6 opinii

    Super szpieg.

    03.03.2018 | data wizyty: 14.02.2018

    scisekk 6 opinii

    Pokój super jednak zaczęcie od niego we dwie osoby jest lada wyzwaniem. ;)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    destick93
    destick93

    Skaut
    71 pkt

    42 opinie

    Simply the best!

    16.06.2017 | data wizyty: 31.05.2017

    destick93 42 opinie

    Drugi raz w Tczewie, drugi raz przy okazji zmagań ligowych z drużyną "Nie zdążymy". Tym razem ostatniego dnia zmagań, wieczorową porą.

    Dla mnie zdecydowanie pokoje w Tczewie to TOP województwa pomorskiego. Pani obsługująca przepiękna i przemiła.

    Sam pokój chcieliśmy przejść bez podpowiedzi jako że i tak nam troszkę ta liga nie poszła...i do połowy szło fantastycznie. Potem się troszkę posypało, ale walczyliśmy do końca i bawiliśmy się świetnie. No i ostatecznie wyszliśmy ;)

    Zagadki spójne, logiczne i jak przystało na bazę szpiega schowane niesamowicie.
    Maksymalna ocena, dziękuję bardzo!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Tomek P. 1
    Tomek P. 1

    Skaut
    57 pkt

    29 opinii

    Mega

    25.05.2017 | data wizyty: 21.05.2017

    Tomek P. 1 29 opinii

    Kochani fani Escape Roomów z Trójmiasta. Powiem krótko.. są Escape roomy i jest Escape Room Tczew jako jakość sama w sobie z najfajniejszą osobą prowadzącą escape roomy ever :) Dla tego miejsca warto ruszyć dupsko i się pofatygować do tego miasta.
    Co do pokoju myślę, że wszyscy przynajmniej na jednej zagadce baaaaardzo zostaną zaskoczeni.
    Generalnie poziom trudności pokoju uważam za średni...

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Damian D. 6
    Damian D. 6

    Podróżnik
    27 pkt

    5 opinii

    Szpieg

    04.03.2018 | data wizyty: 01.12.2017

    Damian D. 6 5 opinii

    Nie było łatwo, ale podpowiedzi były bardzo przydatne. Bardzo ciekawy scenariusz ucieczki.

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Trudny

    Strona 1

    Pokaż następne

    Pokoje z filmowym klimatem

    Escape roomy, w których poczujesz się jak bohater filmu Dodaj pokój

    Pokoje z dreszczykiem

    Wybierz jeden ze scenariuszy idealnych dla fanów grozy Dodaj pokój