Sztukmistrz z dzielnicy Muveszet

    Partner Lockme

    Sztukmistrz z dzielnicy Muveszet

    Budapeszt, lata dwudzieste XX. wieku. Tętniąca życiem artystyczna dzielnica Muveszet to miejsce rozsławione na cały świat! To tutaj mieści się słynny Teatr I... [więcej]

    2-5 osób

    90' minut

    Fabularny

    śr. zaawansowani

    43 opinie

    Polska: 46. miejsce
    Warszawa: 8. miejsce

    9 .6

    9,6/10 Obsługa: 9,9/10 Klimat: 10/10 Poziom trudności: Trudny Ilość opinii: 43

    Sortowanie: |

    Język opinii: | |

    agatatrela
    agatatrela

    Podróżnik
    29 pkt

    1 opinia

    Pokój przemyślany - prosty a trudny zarazem

    09.10.2021 | data wizyty: 24.09.2021

    agatatrela 1 opinia

    Pokój odwiedzony po dłuższej przerwie. Bardzo przyjemne zagadki, które w swojej prostocie czasami okazywały się skomplikowane. Bardzo przyjemnie się go przechodziło.
    Pokój odwiedzony w 4 osoby obstawiam iż 5 to byłoby zdecydowanie za dużo.
    Pomimo drobnych problemów ukończony przed czasem. Polecam gorąco.
    Bardzo miłą obsługa za co duży plus - Pani nie pomagała w prosty sposób przy konstruowaniu podpowiedzi, z których skorzystaliśmy zaledwie albo aż 2 razy.

    zgłoś komentarz

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    natsix
    natsix

    Skaut
    92 pkt

    10 opinii

    Panie i Panowie, proszę o aplauz!

    05.10.2021 | data wizyty: 03.10.2021

    Wiarygodna opinia

    natsix 10 opinii

    Cudowny 1,5-godzinny spektakl, którego nie powstydziłyby się największe teatry świata :) Zaskakujące rozwiązania, ciekawe zagadki, wystrój dopracowany w najmniejszym szczególe. Całość uzupełniała przesympatyczna GM (pozdrawiamy serdecznie i trzymamy kciuki za budowę nowego pokoju!). Nie ma się co zastanawiać - trzeba jak najszybciej rezerwować bilety na tę niesamowitą przygodę :)

    zgłoś komentarz

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Kratka
    Kratka

    Globtroter
    228 pkt

    44 opinie

    Rewelacja!

    29.09.2021 | data wizyty: 28.09.2021

    Wiarygodna opinia

    Kratka 44 opinie

    Niesamowity pokój o wyjątkowej aranżacji wnętrza, robi wrażenie od samego przekroczenia progu. Magiczny - dosłownie - klimat i wystrój. Bardzo ciekawa i wciągająca historia, która angażuje od pierwszej chwili. Zagadki ciekawe, niektóre niestandardowe - wszystko bardzo spójne. Polecamy!
    Rewelacja! Rewelacja!

    zgłoś komentarz

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Ewelina W. 9
    Ewelina W. 9

    Podróżnik
    43 pkt

    7 opinii

    Mysterious jak zawsze trzyma poziom

    25.09.2021 | data wizyty: 13.08.2021

    Wiarygodna opinia

    Ewelina W. 9 7 opinii

    Fantastyczny pokój, wskoczył na pozycję mojego ulubionego do spółki z Maxem Winklerem. Zaskakujący i na wstępie i na zakończeniu ;) Pokój z rozgrywką liniową, dużą ilością zagadek różnego typu, kłódki stanowią niezbędne minimum, raczej trzeba ruszyć głową :) Akurat bardzo lubimy ten typ rozgrywki, więc dla nas idealnie :)
    Warto było znowu przyjechać do Mysteriousa, szkoda tylko, że tym razem do innego miasta. Mysterious miał opinię najlepszego escape roomu w Łodzi, każdym pokojem udowadniają, że zasłużenie. Ich pokoje to perełki, dopracowane w każdym detalu. Czekamy na nowe i znowu zawitamy do stolicy :)

    zgłoś komentarz

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    LockMe
    LockMe

    Przewodnik
    560 pkt

    367 opinii

    Punkt widzenia a punkt siedzenia

    17.09.2021 | data wizyty: 23.07.2021

    Opinia Lockme

    LockMe 367 opinii

    Klimat w tym pokoju jest iście magiczny i wyjątkowy - choć pokoje o takiej tematyce zdarzały się już w naszej karierze, to chyba nie w takim wydaniu i osadzeniu historycznym. Towarzyszą mu zagadki, których jest całkiem sporo - sam pokój jest w końcu przewidziany na 90 minut zabawy.

    Fabuła odgrywa tu dużą rolę - warto jest zwrócić na nią uwagę podczas przechodzenia przez pokój. Momentami można zauważyć elementy typowe dla pokoi Mysteriousa - szczególnie w kwestii dopracowanego wystroju. Jego scenografia jest estetyczna i ma bezpośredni wpływ na budowanie immersji.

    W związku z tym sprawa jest prosta. Zbierajcie ekipę, wybierzcie termin i czas iść do escape roomu!

    Poziom trudności: Średni

    patryk.omylak
    patryk.omylak

    Skaut
    69 pkt

    14 opinii

    Magiczny pokój

    15.09.2021 | data wizyty: 14.09.2021

    Wiarygodna opinia

    patryk.omylak 14 opinii

    Juz od pierwszych sekund może zakręcić się w głowie. Nie wystraczy znalezienie klejnotów, ale jeszcze należy znaleźć sprawcę kradzieży. Pokój jest bardzo czarujący i zapada w pamięć.

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    night18
    night18

    Skaut
    59 pkt

    21 opinii

    Bardzo dobry pokój

    15.09.2021 | data wizyty: 24.07.2021

    Wiarygodna opinia

    night18 21 opinii

    Świetnie się bawiliśmy! Zagadki przemyślane, a sam pokój bardzo klimatyczny. Jako doświadczona już ekipa klasyfikujemy pokój jako średnio trudny, na max. 4 osoby.
    Na pewno trafia do listy polecanych pokoi, które trzeba zobaczyć 🙂

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    prom655
    prom655

    Skaut
    57 pkt

    2 opinie

    Dosyć trudny, ale bardzo pomysłowy

    07.09.2021 | data wizyty: 22.08.2021

    Wiarygodna opinia

    prom655 2 opinie

    Powiem, że nie było łatwo.Nam we czwórkę udało się wyjść, ale z 3 podpowiedziami. Łatwo coś przeoczyć. Punkt za ciekawe zagadki i nieźle zbudowaną historię

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 9/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Trudny

    Gosia C. 5
    Gosia C. 5

    Skaut
    72 pkt

    57 opinii

    Abra kadabra

    25.08.2021 | data wizyty: 12.06.2021

    Gosia C. 5 57 opinii

    Czary mary, aż się może poprzewracać w głowie 😉 bardzo klimatyczny pokój, sporo zagadek, z niektórymi nie mogliśmy sobie poradzić. Może dlatego, że był to nasz 3 pokój w tym dniu.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 9/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    magzaj12
    magzaj12

    Pionier
    176 pkt

    50 opinii

    Czary mary - złodzieja mamy

    17.08.2021 | data wizyty: 12.08.2021

    magzaj12 50 opinii

    Trafiliśmy do Teatru Iluzji i Magii. Cel? Odkryć tożsamość zuchwałego grabieżcy. Rezultat? Wykonane!

    Sztukmistrz z dzielnicy Muveszet już od samego początku przyciąga oko bardzo ładnym, momentami tytułowo magicznym wnętrzem. Cała scenografia wykonana jest nad wyraz starannie i dokładnie, a ponadto z niemałą dbałością o każdą cząsteczkę pokoju. W związku z powyższym – w zabawę udało mi się wczuć niemal od razu.

    Zagadki, które napotkamy podczas naszego śledztwa są przemyślane i bardzo często oryginalne, a ponadto świetnie wkomponowane w klimat i fabułę pokoju. Poziom trudności zadań jest zróżnicowany, jednak co niektóre z nich zatrzymały nas na dłuższą chwilę, przez co gra nie mogła płynnie przechodzić na kolejne etapy. Mimo chwilowych kłopotów z pokoju uciekliśmy przed czasem, co może świadczyć o zamiarze twórców pokoju by niektóre zagadki zajęły grupom więcej czasu. W efekcie po opuszczeniu Sztukmistrza pozostał mały niedosyt względem ilości zagadek. Chciałoby się ich rozwiązać więcej!

    Na gromkie brawa zasługuje natomiast fabuła i całkiem niebanalnie stworzony scenariusz rozgrywki. Okazuje się, że bezrefleksyjne rozwiązywanie zagadek może nieco utrudnić nam finał zabawy, dlatego miejcie oczy i uszy szeroko otwarte, bowiem złodziejaszek jest wśród was!

    Całkiem subiektywnie muszę przyznać, że Sztukmistrz z dzielnicy Muveszet w jakiś magiczny sposób mnie urzekł :)

    Dzięki za fajną obsługę :)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Strona 1

    Pokaż następne

    Pokoje z dreszczykiem

    Wybierz jeden ze scenariuszy idealnych dla fanów grozy Dodaj pokój

    Zmierz się z zagadkami Sherlocka

    Tu czekają na Ciebie mroczne sekrety i nieoczekiwane zwroty akcji Dodaj pokój