Sztukmistrz z dzielnicy Muveszet

    Partner Lockme

    Sztukmistrz z dzielnicy Muveszet

    Budapeszt, lata dwudzieste XX. wieku. Tętniąca życiem artystyczna dzielnica Muveszet to miejsce rozsławione na cały świat! To tutaj mieści się słynny Teatr I... [więcej]

    2-5 osób

    90 minut

    Fabularny

    śr. zaawansowani

    61 opinii

    Polska: 38. miejsce

    Warszawa: 6. miejsce

    9 .5
    9,5/10 Obsługa: 9,8/10 Klimat: 9,9/10 Trudność wg. graczy: Trudny Ilość opinii: 61

    Sortowanie: |

    Język opinii: | |

    karol.azazel.mv
    karol.azazel.mv

    Świeżak
    15 pkt

    1 opinia

    Magiczne śledźtwo

    24.05.2022 | data wizyty: 22.05.2022

    karol.azazel.mv 1 opinia

    Liczy się jakość a nie ilość.
    Pokój Sztukmistrz z dzielnicy Muveszet był moim czwartym Escape Roomem i jak do tej pory bawiłem się w nim najlepiej.
    Na pierwszy rzut oka rzuca się klimat. Pomysł na osadzenie go w realiach iluzjonistycznych bardzo przypadł mi do gustu. Został on bardzo dobrze zrealizowany i od początku do końca 90 minut (no niemal 90 bo rozwiązaliśmy całość 3 minuty przed czasem) czuliśmy się wybornie.
    Zagadki były bardzo oryginalne i logiczne. Jest to pokój liniowy a jednak zastosowane mechanizmy (zarówno zagadkowe jak i fabularne sprawiają, że to w ogóle nie przeszkadza.
    Jedna zagadka sprawiła pewne problemy (sytuacja, gdy wiesz, że znasz rozwiązanie ale z jakiegoś dziwnego powodu (kwestie techniczne) nie udaje się go wprowadzić)). Na szczęście nie popsuło nam to zabawy.

    Polecam!

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    vilemojoe
    vilemojoe

    Podróżnik
    40 pkt

    4 opinie

    Salvador Dali w teatrze

    18.04.2022 | data wizyty: 10.04.2022

    vilemojoe 4 opinie

    Ta opinia będzie siłą rzeczy poszerzona o inne doświadczenia związane z dwoma pozostałymi pokojami Mysterious Room, tj. Tajemnicy świątyni Majów i Kim jest Max Winckler, które są po prostu... Nadzwyczajne. To jest chyba najwłaściwszy termin - NADZWYCZAJNE. Każdy z nich ma zupełnie inny klimat, ale jednocześnie każdy jest drobiazgowo dopracowany i bardzo starannie przemyślany, każdy jest po prostu wyjątkowy i sam w sobie stanowi perełkę, którą trzeba odwiedzić.

    Sztukmistrz to rewelacyjny, klasyczny surrealizm idylliczny (nie ten mroczny, niepokojący, tylko marzycielski i spokojny) w połączeniu z atmosferą tajemnicy kulis równie klasycznego teatru z doby swojego rozkwitu, tj. wieku XIX (choć sama historia toczy się nieco później). Tu jest nie tylko zagadkowo, jest przede wszystkim... Pięknie. Przestrzenie w pokoju nie są szczególnie rozbudowane, dlatego też ograniczona liczba graczy, jest za to bardzo bogato i intensywnie. Niemal każd przedmiot do czegoś służy, na coś wskazuje, coś podpowiada. Pokój jest jedną wielką machiną w czasie i przestrzeni - po przekroczeniu jego progu trzeba się na chwilę zatrzymać i rozejrzeć, bo od pierwszej minuty staje się jasne, że to wnętrze CAŁE jest po prostu planszą do gry, którą trzeba będzie powolutku i z rozmysłem przejść.

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Luk
    Luk

    Podróżnik
    45 pkt

    4 opinie

    Wspaniały pokój.

    18.04.2022 | data wizyty: 17.03.2022

    Luk 4 opinie

    Polecam wszystkim, fenomenalny wystrój i klimat. Zagadki wspaniałe. Bawiliśmy się tam naprawdę fantastycznie. Jeden z naszych top'ów :)

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    mym

    Globtroter
    227 pkt

    41 opinii

    Magiczny pokój

    25.03.2022 | data wizyty: 24.03.2022

    Wiarygodna opinia

    mym 41 opinii

    Pokój, w którym magii nie brakuje. Ogrom magicznych eksponatów i magicznych zagadek i chociaż pokój nie jest duży to jest świetnie zaaranżowany i jest tam robić.
    Zagadki nietuzinkowe, zaskakujące, przemyślane, ale i trudne. Trzeba dokładnie analizować wszystkie wskazówki, żeby sobie poradzić.
    Do tego wszystkiego przemiła i uprzejma obsługa.

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    kasiakasia
    kasiakasia

    Przewodnik
    339 pkt

    187 opinii

    Magicznie :)

    15.03.2022 | data wizyty: 28.01.2022

    kasiakasia 187 opinii

    Świetny pokój! Na niewielkiej przestrzeni twórcy umieścili wiele zróżnicowanych zagadek, które bardzo dobrze wpisują się w fabułę pokoju. Klimat i wystrój to zdecydowanie najmocniejsze punkty tego ER - jest co podziwiać podczas rozgrywki. Polecam dla raczej mniejszych grup, wtedy wyciągnięcie z tego pokoju jeszcze więcej.
    Na szczególnego plusa zasługuje Mistrz Gry, który tak dobrze nas ugościł, że z marszu zdecydowaliśmy się na zrobienie kolejnego pokoju po przejściu Sztukmistrza :)

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 9/10

    Poziom trudności: Średni

    Jasiek Zwolan
    Jasiek Zwolan

    Nawigator
    115 pkt

    5 opinii

    Magiczna zagadka

    15.03.2022 | data wizyty: 13.03.2022

    Wiarygodna opinia

    Jasiek Zwolan 5 opinii

    Pokój bardzo klimatyczny z oryginalnymi zagadkami. Idealny na trzy osoby

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Cyrk Kamiennych Braci
    Cyrk Kamiennych Braci

    Przewodnik
    468 pkt

    356 opinii

    Cyrk Kamiennych Braci i Budapesztańska iluzja

    10.03.2022 | data wizyty: 22.01.2022

    Cyrk Kamiennych Braci 356 opinii

    Udaliśmy się do wspaniałego Budapesztu, do rozrywkowej dzielnicy Muveszet, aby spotkać się z naszym przyjacielem podczas niezwykłego pokazu iluzji. Na miejscu jednak wpadliśmy na trop afery kryminalnej. Musieliśmy użyć naszych detektywistycznych zdolności, aby udowodnić niewinność Sztukmistrza z dzielnicy Muveszet.

    Pokój został zaprojektowany bardzo estetycznie i z dbałością o szczegóły. Niezbyt duża przestrzeń została tu bardzo zmyślnie wykorzystana. Atutem scenariusza jest też to że jest on prowadzony w ciekawy sposób, a fabuła nie stanowi tylko pretekstu do rozwiązywania zagadek.

    W pokoju znajdziemy dużo zróżnicowanych zagadek. Bazują one zarówno na rozwiązaniach tradycyjnych jak i elektronice. Pokój znajduje ciekawy kompromis pomiędzy liniowością i nieliniowością rozgrywki, dzięki czemu jest bardzo dobrą propozycją dla dwóch doświadczonych osób.

    Obsługę oceniamy pozytywnie. Nie mamy zastrzeżeń do jej pracy.

    Sztukmistrz z dzielnicy Muveszet, to całkiem ciekawy scenariusz w dość oryginalnej tematyce. Jest fajną propozycją dla dwóch doświadczonych osób które potrafią dobrze współpracować.
    Cyrk Kamiennych Braci i Budapesztańska iluzja Cyrk Kamiennych Braci i Budapesztańska iluzja

    Ocena ogólna: 8/10

    Obsługa: 8/10

    Klimat: 8/10

    Poziom trudności: Średni

    Toudini
    Toudini

    Skaut
    71 pkt

    2 opinie

    Magiczne sztuczki

    08.03.2022 | data wizyty: 27.02.2022

    Toudini 2 opinie

    Rewelacyjny pokój, moje top 2 w Warszawie. Dopracowany wystrój, sensowne zagadki (niektóre z efektem wow!) w dużej ilości. Oprócz tego miła i fachowa obsługa. Polecam z całego serca!

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Robotnik
    Robotnik

    Podróżnik
    40 pkt

    7 opinii

    Pokój sprostał ogromnym oczekiwaniom :D

    06.03.2022 | data wizyty: 05.03.2022

    Robotnik 7 opinii

    Nie łatwo nas zachwycić, ale ten pokój jest wspaniały, zasłużone 10/10. Długo czekaliśmy na "Sztukmistrza", bo ponad 2 lata. Początkowo miał być otwarty jeszcze w dawnej, łódzkiej siedzibie MR. Warto było czekać! ;) Podziw dla projektantów za pomysłowy wystrój i kilka szczególnie fajnych mechanizmów (m.in. wazony i kula). 90 minut sprawia, że można bardziej nacieszyć się przygodą, jestem chętny na więcej takich dłuższych escape roomów. Nie udało nam się zmieścić w czasie, ale ekipa Mysterious Room pozwoliła nam dokończyć. :) Fabuła jest fajnie przedstawiona i bardzo czytelna. Na końcu pokoju jest wisienka na torcie, która robi "efekt wow".
    Pokój sprostał ogromnym oczekiwaniom :D Pokój sprostał ogromnym oczekiwaniom :D

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Strona 1

    Pokaż następne

    Popularne pokoje w okolicy

    Sprawdź pokoje popularne wśród graczy z okolicy Dodaj pokój

    Pokoje dla doświadczonych graczy

    Zmierz się z prawdziwym wyzwaniem w najtrudniejszych pokojach Dodaj pokój