Sztukmistrz z dzielnicy Muveszet

    Premiera

    Sztukmistrz z dzielnicy Muveszet

    Budapeszt, lata dwudzieste XX. wieku. Tętniąca życiem artystyczna dzielnica Muveszet to miejsce rozsławione na cały świat! To tutaj mieści się słynny Teatr I... [więcej]

    2-5 osób

    90' minut

    Fabularny

    śr. zaawansowani

    19 opinii

    Polska: 87. miejsce
    Warszawa: 19. miejsce

    9 .6

    9,6/10 Obsługa: 9,8/10 Klimat: 10/10 Poziom trudności: Trudny Ilość opinii: 19

    Sortowanie: |

    Język opinii: | |

    klaudia.bielik02
    klaudia.bielik02

    Skaut
    53 pkt

    4 opinie

    Trochę magicznych sztuczek

    20.06.2021 | data wizyty: 19.06.2021

    klaudia.bielik02 4 opinie

    Dopracowany pod względem wystroju i różnorodnych zagadek pokój :) Szczególnie jedna rzecz już u końca gry zrobiła na nas duże wrażenie. Obsługa bez zarzutu - komunikatywna i miła.

    zgłoś komentarz

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Lech O.
    Lech O.

    Nawigator
    123 pkt

    50 opinii

    Fiku miku, czary mary pokój prawie doskonały

    17.06.2021 | data wizyty: 22.05.2021

    Wiarygodna opinia

    Lech O. 50 opinii

    Odrobinkę doznania zepsuł nam fakt, że byliśmy z żoną w tym pokoju zanim został odkupiony przez MR, ale na szczęście został on całkowicie przerobiony na lepsze. Mimo, że zagadki są liniowe to przez fajną grę światłem i układem elementów kolejność była bardzo intuicyjna.

    zgłoś komentarz

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Łatwy

    szarozloty
    szarozloty

    Świeżak
    14 pkt

    1 opinia

    Znakomita pierwsza przygoda z Escape Room'em

    16.06.2021 | data wizyty: 13.06.2021

    Wiarygodna opinia

    szarozloty 1 opinia

    Super pokoik, bardzo przyjemny klimat, spójne zagadki i obsługa najwyższej klasy! To była moja pierwsza przygoda z escape- room'em w życiu i chociaż byliśmy tylko w 2 osoby, daliśmy radę zmieścić się idealnie w 90 minut. Świetnie wprowadzenie w klimat zagadki i przyjemne wrażenia od samego początku. Sceneria nie zawodzi, a nawet zachwyca! Odnośnie samych zagadek mogę powiedzieć tylko że jest ich sporo, są różnego rodzaju i każda ma potencjał by stać się czyjąś ulubioną. :)
    Daję 9, bo nie mam punktu odniesienia. Ale możliwe, że pokój zasługuje na dziesiątkę!

    zgłoś komentarz

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Patrycja W. 18
    Patrycja W. 18

    Podróżnik
    48 pkt

    11 opinii

    Perełka!

    16.06.2021 | data wizyty: 12.06.2021

    Wiarygodna opinia

    Patrycja W. 18 11 opinii

    Nasz pierwszy pokój w Mysterious Room i przepadliśmy.. bardzo pozytywnie :) Pokój przemyślany, zagadki spójne, rozwiązania pomysłowe i scenografia bezbłędna. Warto wspomnieć, że ilość kłódek ograniczona absolutnie do minimum co nas nie zmęczyło i dało poczucie doskonałej zabawy a nie udręki ;) Mieliśmy niedosyt i gdyby nie fakt braku czasu ogarnęlibyśmy wszystkie pokoje za jednym zamachem, bo kolejne pokoje zapowiadają się równie zacnie! Brawo! I do zobaczenia wkrótce :)

    zgłoś komentarz

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    beaeska
    beaeska

    Skaut
    84 pkt

    58 opinii

    Fajnie, ale..

    14.06.2021 | data wizyty: 12.06.2021

    beaeska 58 opinii

    Pokój zaliczony przy okazji warszawskiego tripu po escape roomach.
    Mam trochę mieszane uczucia co do tego pokoju. Wystrój, detale, wykonanie są na bardzo wysokim poziomie, nie widać tandety, także absolutnie przyłożono się do stworzenia tego miejsca. Zagadki są trudne, ale jak na mój gust nieco zbyt przekombinowane, trochę za dużo kropek do połączenia, żeby otrzymać rozwiązanie. Być może był to też efekt naszych już zmęczonych umysłów bo był to nasz trzeci pokój tego dnia, nie mniej wydaje mi się, że i tak miałybyśmy duży problem z wyjściem bez podpowiedzi nawet przy świeższych głowach ;)
    Generalnie pokój fajny, ciekawa tematyka, ale nie poczułam jakiegoś opadu szczeny ;)

    zgłoś komentarz

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 8/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Panda Express
    Panda Express

    Przewodnik
    306 pkt

    79 opinii

    Oczarowani sztukmistrzem

    11.06.2021 | data wizyty: 12.05.2021

    Wiarygodna opinia

    Panda Express 79 opinii

    To nasz kolejny pokój od Mysterious Room i jak zwykle się nie zawiedliśmy ;)
    Mieliśmy okazję odwiedzić pokój Abrakadabra, który był pierwowzorem tego pokoju i obawialiśmy się, że znajomość niektórych zagadek może nam popsuć zabawę, jednak twórcą udało się wydobyć to co najlepsze z poprzednika Sztukmistrza i przerobić na zupełnie nowe doświadczenie.
    Super wprowadzenie pozwoliło nam od samego początku przeniknąć w fabułę pokoju i wraz z eksploracją pokoju byliśmy wciągani w pasjonującą historię, która świetnie przeplatała się ze wszystkimi zagadkami. Same zagadki też bardzo ciekawe i różnorodne wymagające myślenia, spostrzegawczości i współpracy, a przy tym o świetnie wyważonym poziomie trudności.
    Udało nam się wyjść w rekordowym czasie i pozostałych parę minut poświęcić na pogawędkę z jak zawsze wspaniałą obsługą.

    Czekamy na kolejne pokoje! ;)
    Oczarowani sztukmistrzem Oczarowani sztukmistrzem

    zgłoś komentarz

    Ocena ogólna: 9/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Średni

    Sara.Wilczek

    Świeżak
    17 pkt

    1 opinia

    Świat staną na głowie!

    01.06.2021 | data wizyty: 10.05.2021

    Sara.Wilczek 1 opinia

    Pokój wielce przez nas wyczekiwany, ponieważ tematyka magii oraz lata 20 zapowiadały się idealną mieszanką.
    Oczywiście nie myliliśmy się i Mysterious idealnie wstrzelił się w nasze gusta! Historia intrygi jest utrzymana na świetnym poziomie a wprowadzenie [spojler] było wielce niespodziewane i zabawne ;) [Spojler]
    Od wejścia do pokoju czekały nas niespodzianki, których nie zdradzimy ;). Możemy natomiast powiedzieć, że klimat w środku jest nieziemski a scenografia prześlicznie wykonana. Zagadki są bardzo zróżnicowane, zarówno bardzo łatwe jak i bardzo trudne, dlatego bardzo się cieszyłyśmy że mamy więcej niż godzinę na ich rozwiązywanie.
    Kolejny pokój który jest konieczną pozycją do zaliczenia.

    zgłoś komentarz

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    kubsik

    Świeżak
    18 pkt

    2 opinie

    Top 1 w Mysteriousie!

    01.06.2021 | data wizyty: 21.05.2021

    kubsik 2 opinie

    Ilość pracy i serca włożonego w ten pokój widać od razu po przekroczeniu jego progu! Zagadki w środku są bardzo logiczne, nie ujmując im trudności oczywiście, trzeba się troszkę nagłowić żeby w 90 minut rozwiązać wszystko.
    Obsługa jak zwykle na najwyższym poziomie, wszystko jasno wytłumaczone i w bardzo przyjemny sposób

    zgłoś komentarz

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    alek_kwasn
    alek_kwasn

    Świeżak
    9 pkt

    1 opinia

    Wielkie WOW

    01.06.2021 | data wizyty: 18.05.2021

    alek_kwasn 1 opinia

    Jestem pod ogromnym wrażeniem ilości magii, jaka znajduje się w pokoju. Niesamowity klimat już od momentu wprowadzenia fabularnego przez przemiłą obsługę, która jak zawsze nie zawodzi. Widać, że ekipa wkłada w swoją pracę dużo serca i dba o komfort klienta.
    W środku dzieją się cuda, zatapialiśmy się w fabule z każdą chwilą coraz bardziej. Muzyka i efekty specjalne świetnie podkręcały klimat, zagadki różnorodne i bardzo logiczne, a końcówka zaskakująca! Bardzo dobrze, że czas rozgrywki to 90 minut, bo z pokoju, który oferuje taki ogrom zabawy aż nie chce się wyjść! Polecam wszystkim ;)

    zgłoś komentarz

    Ocena ogólna: 10/10

    Obsługa: 10/10

    Klimat: 10/10

    Poziom trudności: Trudny

    Strona 1

    Pokaż następne

    Popularne pokoje w okolicy

    Sprawdź pokoje popularne wśród graczy z okolicy Dodaj pokój

    Pokoje z dreszczykiem

    Wybierz jeden ze scenariuszy idealnych dla fanów grozy Dodaj pokój