Indiana Jones i Święty Graal

    Lockme Partner

    Indiana Jones i Święty Graal

    Indiana Jones jest bliski odkrycia miejsca, w którym został ukryty legendarny Święty Graal. Może nawet go odnalazł? Skarb nie może jednak trafić w niepowołan... [more]

    2-5 people

    60' minutes

    Adventure

    beginners

    60 reviews

    Poland: 210th place
    Bytom: 3rd place

    8 .7

    8.7/10 Customer service: 10/10 Interior: 8.7/10 Difficulty: Medium Number of reviews: 60

    Sorting: |

    Happy_Grzybu
    Happy_Grzybu

    Wanderer
    44 pts

    39 reviews

    Świetny pokój dla początkujących!

    7/18/21 | visit date: 7/15/21

    Happy_Grzybu 39 reviews

    Wraz z grupą mieliśmy ochotę na nieco łatwiejszy pokój, i tak trafiliśmy do Bytomskiego Escape Graal. Nie zawiedliśmy się!
    Pierwsze zostaliśmy przywitani i wprowadzeni do gry przez bardzo miłą i łatwą w kontakcie Mistrzynię Gry. Trzeba zaznaczyć, że aż tak przyjemnie chyba nigdy nam się nie rozmawiało z obsługą! Jeśli chodzi o sam pokój, jest on urządzony klimatycznie i nie ma na co narzekać, skrywa też parę niespodzianek. Natomiast zagadki zdecydowanie spełniły nasze oczekiwania. Są raczej łatwe i logiczne, aczkolwiek dość nietypowe. Opierają się głównie na kłódkach, lecz pojawiają się też bardziej skomplikowane mechanizmy, które na pewno zaskoczą osoby z niewielkim doświadczeniem.
    Podsumowując, świetny klimat, przyjemne i proste zagadki, a do tego wyśmienita obsługa. Polecamy wszystkim, ale w szczególności początkującym i oczywiście fanom Indiany Jonesa!

    Overall rating: 8/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 9/10

    Difficulty: Easy

    Agigi
    Agigi

    Navigator
    104 pts

    14 reviews

    Śladami Indiana Jones'a

    8/2/20 | visit date: 8/1/20

    Trusted review

    Agigi 14 reviews

    To nasz drugi pokój w Escape Graal ( po Ubiku ) i bardzo miło nas zaskoczył. Spodziewaliśmy się, że nie będzie trudno`ale bardzo miło spędziliśmy tam czas.
    Bardzo dobre wprowadzenie do gry, dziękujemy Mistrzyni Gry Kasi.
    W pokoju odpowiednia ilość zagadek, które nie były trudne ale rozwiązywało się je z uśmiechem na twarzy i w jednym przypadku z małym zaskoczeniem !
    Droga podpowiedzi rzeczywiście nas zaskoczyła i wykorzystaliśmy ją właśnie po to, by zobaczyć jak działa.
    Polecamy pokój dla poczatkujących i młodych adeptów ER.
    Już nie możemy doczekać się kolejnego pokoju w Escape Graal'u !

    Overall rating: 8/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 9/10

    Difficulty: Easy

    magdalena.wieczorek91
    magdalena.wieczorek91

    Navigator
    110 pts

    17 reviews

    Poszukiwania zakończone sukcesem!

    7/24/20 | visit date: 7/16/20

    Trusted review

    magdalena.wieczorek91 17 reviews

    Poszukiwania rozpoczęte od przemiłej rozmowy z Mistrzynią i świetnym wprowadzeniu do gry! Następnie ruszyliśmy do dzieła! Graal odnaleziony dość szybko. Rozwiązania zastosowane w pokoju nadają mu "smaczku" :) idealny dla początkujących!

    Overall rating: 10/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 9/10

    Difficulty: Easy

    Kurt V.
    Kurt V.

    Wanderer
    38 pts

    16 reviews

    Przygoda ze skarbem w tle

    8/6/20 | visit date: 8/6/20

    Kurt V. 16 reviews

    Wyruszyliśmy za poszukiwania skarbu. Legenda Świętego Graala od dawna kusiła nas by spróbować swych sił idąc tropem słynnego podróżnika Indiany Jonesa. Nie zawiedliśmy się. Skarb jak się okazało został ostatecznie ukryty w Bytomiu.
    Szczegółowa znajomość przygód Indiany Jonesa sfilmowanych przez Stevena Spielberga nie jest tutaj konieczna, aczkolwiek w niektórych momentach dodaje dodatkowych smaczków całej zabawie.
    Indiana Jones i Święty Graal to pokój z ciekawymi zagadkami, których rozwiązanie przynosi dużo satysfakcji. Jest także kilka zaskakujących momentów. Na uwagę zasługuje również ciekawy system podpowiedzi.
    Polecamy wszystkim poszukiwaczom przygód, no i oczywiście poszukiwaczom skarbów.

    Overall rating: 10/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 10/10

    Difficulty: Easy

    lubo6
    lubo6

    Wanderer
    29 pts

    1 review

    Przygoda jak z bicza strzelił

    11/14/20 | visit date: 11/14/20

    Trusted review

    lubo6 1 review

    Pokój odwiedziliśmy standardowo dwoje dorosłych i dwoje dzieci. Przemiłe wprowadzenie, mistrzyni łatwo złapała kontakt i wkręciła dzieciaki w klimat. Przeszliśmy dość szybko, choć spore doświadczenie i współpraca rodzinna miały tu swój wkład. Dla miłośników serii - punkt obowiązkowy. Jeśli tylko oglądałeś filmy z Indianą Jones'em - pokój będzie puszczał do Ciebie oko. Polecam

    Overall rating: 10/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 9/10

    Difficulty: Easy

    Q
    Q

    Guide
    619 pts

    384 reviews

    #288

    3/22/20 | visit date: 12/22/19

    Trusted review

    Q 384 reviews

    Pokój nawiązujący do przygód Indiany Jonesa. Zagadki – zgodnie ze wskazanym na LM poziomem trudności – przygotowane raczej z myślą o grupach początkujących lub tych zaczynających dopiero przygodę z escapami, co nie znaczy, że grupy z większą liczbą pokoi na koncie nie będą się tu dobrze bawić. Zróżnicowanie i logika zadań zapewniają bowiem płynność rozgrywki, a wśród kłódek można znaleźć i elektronikę, i manuale. Wszystko spójne z tematem, nawiązujące do poszukiwania tytułowego skarbu. Wystrój skromny i dość minimalistyczny, co rzutuje na ocenę klimatu. Bardzo dobra obsługa Mistrza Gry.

    Overall rating: 7/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 6/10

    Difficulty: Easy

    julialubos
    julialubos

    Wanderer
    30 pts

    3 reviews

    świetna przygoda

    8/11/20 | visit date: 8/5/20

    Trusted review

    julialubos 3 reviews

    Udałyśmy się z siostrą do tego Escape Roomu pozytywnie nastawione, a wyszłyśmy w jeszcze lepszych nastrojach. W pokoju nie tylko zagadki są różnorodne, ale sam wystrój miejsca dopracowany - kilka szczegółów nas wręcz zaskoczyło! Do świata Indiany Jonesa wprowadza przemiła Mistrzyni Gry, po samej wizycie zachęciła nas do odwiedzenia także ich drugiego pokoju, z czego z pewnością skorzystamy. Część zagadek jest trudniejsza, część łatwiejsza, a w razie czego zawsze można skorzystać z podpowiedzi. Zdecydowanie polecam!

    Overall rating: 10/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 10/10

    Difficulty: Easy

    Sebi.x
    Sebi.x

    Guide
    344 pts

    105 reviews

    Misja zakończona

    12/18/19 | visit date: 12/8/19

    Trusted review

    Sebi.x 105 reviews

    Nasza ekipa składała się głównie z dzieci, które jednak mają doświadczenie w ER. Pokój był dobry, wszystko działało jak należy ;) cytując klasyka. Bardzo ciekawa forma proszenie o podpowiedzi :D zasadniczo wszystko ogarnęliśmy, chwilami łapała nas mała zawieszka, ale po podpowiedzi udało się przebrnąć dalej. Bardzo miła obsługa. Choć był to jej pierwszy raz (lub jeden z pierwszych - nie pamiętam), poradziła sobie dobrze. Mistrzyni gry złapała świetny kontakt z dzieciakami.
    Sam pokój posiadał kilka ciekawych zagadek. Dobry na pierwszy raz. Pozdrawiamy

    Overall rating: 7/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 8/10

    Difficulty: Medium

    Joisana (Zagadkowcy)
    Joisana (Zagadkowcy)

    Guide
    302 pts

    126 reviews

    Lekki, łatwy i przyjemny

    2/2/20 | visit date: 11/9/19

    Joisana (Zagadkowcy) 126 reviews

    Bardzo przyjemny pokój, szczególnie dla fanów i fanek Indiany Jonesa, do których sama się zaliczam :D Mimo że jest bardzo łatwy, to dobrze się w nim bawiłam. Jest to zdecydowanie mój klimat. Cieszyły mnie liczne odniesienia do filmu o tym, jak pewien słynny archeolog wyruszył na poszukiwania Graala. Podczas rozgrywki znajdziemy wiele znanych z tego filmu przedmiotów. Warto się im dobrze przyjrzeć ze względu na obecność co najmniej jednego easter eggu, który podczas rozgrywki łatwo przeoczyć. Mistrz gry i zarazem twórca pokoju jest pełen pasji, co dodatkowo umila wizytę.

    Scenografia mogłaby być lepsza, obecnie jest trochę po kosztach.

    Pokój świetnie się nadaje dla początkujących graczy ER oraz dla dzieci. Ma jednak dość mało zagadek i są one bardzo proste, dlatego w przypadku doświadczonych lub wymagających graczy może pozostawić niedosyt, a wręcz głód zagadek.

    Chociaż tymczasowo wyczerpaliśmy wszystkie pokoje w tej firmie, to mam nadzieję, że powstaną kolejne. Jeśli tak, to na pewno nie będzie moja ostatnia krucjata do Escape Graala :D

    Overall rating: 8/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 7/10

    Difficulty: Very easy

    BabyBear
    BabyBear

    Scout
    55 pts

    13 reviews

    Dobry wstęp

    1/2/20 | visit date: 10/23/19

    Trusted review

    BabyBear 13 reviews

    Śladem Indiany Jonesa wybrałyśmy się mieszaną grupą (2 osoby bardziej doświadczone i 1 początkująca) do bytomskiego escape roomu. Powitał nas jak zawsze bardzo zaangażowany i pozytywnie zakręcony właściciel i zabawa się rozpoczęła.

    Warto tutaj wspomnieć, że choć pokój skierowany jest raczej do grup początkujących (optymalnie 3 graczy), również osoby bardziej zaznajomione z tematyką znajdą coś dla siebie. Jeśli nie nastawimy się na super nowoczesne czy oryginalne rozwiązania, mechaniki oraz fajerwerki, a raczej na bardziej tradycyjny i raczej liniowy typ zabawy, na pewno spędzimy przyjemnie ten czas. Chociaż zagadki nie należą do skomplikowanych, ich rozwiązanie daje satysfakcję, a wszystko łączy się w jedną całość. Szczególnie jedna zagadka bardzo mi się spodobała i wywołała uśmiech na twarzy, mimo że się domyślałam, co może się stać :)

    Mimo płynnego przechodzenia od zagadki do zagadki, zacięłyśmy się w jednym momencie, co trochę wydłużyło naszą wyprawę po Graala. Myślę jednak, ze w tym przypadku opłaciło się to, ponieważ mogłyśmy zobaczyć, jak działa bardzo fajny system podpowiedzi, z którym ja się osobiście jeszcze nie spotkałam.

    Ogólnie polecam pokój głównie mniej doświadczonym ekipom, również z dziećmi, ale na pewno nie żałuję wizyty. W końcu legendarny Święty Graal trafił w nasze ręce :D

    Overall rating: 7/10

    Customer service: 10/10

    Interior: 8/10

    Difficulty: Easy

    Page 1

    Show next

    Experience a great adventure

    Become a hero and solve all puzzles in these exciting rooms Add a room

    Take on Sherlock riddles

    Dark secrets and unexpected twists await you Add a room